El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat que el Govern prepara un pla estratègic en l'àmbit de la intel·ligència artificial per "fer front als reptes" que implica i posicionar-se com una regió receptora d'inversió i ajudes europees. "Des de Catalunya, volem esdevenir un dels hubs d'intel·ligència artificial a Europa", ha declarat el conseller.

Aquesta estratègia, que encara no té data de presentació, es desenvoluparà en col·laboració de sector públic i privat, institucions de recerca i universitats, i serà multisectorial, transversal i centrada en les persones.

El document, que estan treballant des de fa prop de mig any experts sota l'impuls del Departament de Polítiques Digitals, prioritzarà la seva activitat en cinc sectors: salut, societat, mobilitat, sostenibilitat i economia productiva; i tindrà l'administració pública com a primer camp de proves. Alhora, el pla permetrà construir l'ecosistema d'intel·ligència artificial per desenvolupar una indústria de primer ordre. 

Puigneró ha participat en la presentació del projecte europeu AI4EU (Intel·ligència Artificial per a la Unió Europea). En la seva intervenció ha assegurat que la intel·ligència artificial ha de servir per augmentar les capacitats de les persones i "no pas per substituir-les", ja que "ha de contribuir a l'increment de benestar individual i col·lectiu". 

A més, ha concretat que "aquest sector impulsarà el PIB del territori els anys vinents, com ha fet fins ara la tecnologia del mòbil i el sector de les aplicacions i com farà també aviat el 5G". En concret es calcula que l'any 2030, la intel·ligència artificial provocarà un increment addicional de 15,7 bilions de dòlars del PIB mundial. En l'àmbit de l'Estat Espanyol, es podria traduir en un increment del 0,8% del PIB.