Els drons, desgraciadament, estan d'actualitat per l'ús que ambdós bàndols|bans estan fent d'ells a Ucraïna, però serveixen per a moltes més coses. Una de les aplicacions més noves té a veure amb la construcció: gràcies a ells, es podran construir edificis des de l'aire fins i tot fora de la nostra atmosfera

Com es farà?

La primícia s'ha publicat a la revista Nature, que informa d'un estudi elaborat per investigadors de l'Imperial College de Londres i l'Institut Empa de Suiza en el qual s'indica, literalment, que existeix la possibilitat de crear quadrilles de drons semiautònoms capaços de funcionar de manera col·laborativa i desenvolupar el que ells denominen Fabricació Additiva Aèria, tècnica que consisteix a crear construccions en 3D aptes per, fins i tot, allotjar vida humana fora del nostre planeta. Per descomptat, el sistema també podria utilitzar-se a la Terra tant per construir edificis com per reparar-los.

Els supervisors i els paletes

Segons es detalla a la revista Nature, els drons s'organitzarien en dos grups encarregats de diferents tasques. Un estaria conformat pels supervisors (Scan Drones) i l'altre (Build Drones) executaria els treballs. Tots ells seguirien el pla traçat per l'arquitecte responsable de l'obra, que s'encarregaria d'elaborar el projecte i traslladar-lo a un format llegible per als drons. També, per descomptat, existiria supervisió humana durant les feines i els materials necessaris es dispensaria a través d'un broquet connectat a un dipòsit de ciment o formigó líquid que portaria cada dron. De moment, els promotors de l'invent ja han construït un cilindre de 2,05 metres d'alt amb poliuretà en expansió.