Tot aquell contingut que negui o distorsioni la realitat de l'Holocaust serà immediatament retirat. Aquesta és la nova mesura que ha pres el gegant de les xarxes socials Facebook per combatre els grups d'odi que promouen idees feixistes. La resposta del seu propietari, Mark Zuckerberg, ha estat contundent després d'acceptar alguns errors permesos en els darrers temps pels que ha estat durament criticat. 

En un comunicat a Facebook, Zuckerberg argumenta: "Amb l'augment de l'antisemitisme, ampliem la nostra política per prohibir qualsevol contingut que nega o distorsiona també l'Holocaust. Si la gent busca Holocaust a Facebook, començarem a dirigir-vos a fonts autoritzades per obtenir informació precisa". Així doncs, doble acció: prohibir i derivar cap a continguts, que considera, reals a la història.

Zuckerberg rectifica

Malgrat tot, el magnat no nega que ha estat una tasca complicada: "M'he esforçat en la tensió entre plantar cara a la lliure expressió i el mal causat per minimitzar o negar l'horror de l'Holocaust. El meu propi pensament ha evolucionat mentre he vist dades que mostren un augment de la violència antisemita, com les nostres polítiques més àmplies sobre el discurs de l'odi. Dibuixar les línies correctes entre el que hi ha i no és acceptable el discurs no és directe, però amb l'estat actual del món, crec que aquest és l'equilibri adequat".

Today we're updating our hate speech policy to ban Holocaust denial. We've long taken down posts that praise hate...

Posted by Mark Zuckerberg on Dilluns, 12 d’octubre de 2020

La lloança a crims d'odi i assassinats ja estaven censurats però ara se centra en el discurs d'aquests. La pressió ha pogut amb Facebook. L'organització Lliga Antidifamació (ADL) i altres col·lectius van fer una crida al boicot publicitari contra Facebook, que va ser recolzat per centenars d'empreses per obligar la xarxa social a vigilar millor els continguts d'odi.

L'anunci de Facebook va ser aplaudit pel director executiu de l'ADL, Jonathan Greenblatt, qui se sent "complagut". Ara, la xarxa de Telegram, és el següent objectiu d'aquest col·lectiu en la lluita contra el nazisme.