Les institucions alemanyes són pulcres i no permeten cap connivència amb el nazisme. El Tribunal Constitucional del país, amb seu a Karlsruhe, ha decidit obrir una investigació després que han aparegut sospites que 2 o 3 dels seus magistrats van tenir vincles amb els nazis, segons ha informat l'agència alemanya DPA. Se sospita en concret que un dels magistrats, Willi Geiger, va dictar sentències de mort en un tribunal especial nazi, i va ser membre del Constitucional entre el 1951 i el 1977.

L'anunci l'ha fet el president del Tribunal Constitucional, Andreas Vosskuhle, i ha remarcat que la decisió ha estat presa pels 16 magistrats que formen part de les dues sales. La investigació fa referència a magistrats que van formar part del Constitucional en la seva primera etapa, un cop recuperada la democràcia.

El ministeri de Justícia alemany va realitzar la seva pròpia investigació interna, que es va acabar el 2016. I va comprovar que més de la meitat dels alts funcionaris del departament en l'inici de l'etapa democràtica havien estat membres del partit d'Adolf Hitler.

Investigacions similars estan duent a terme a la fiscalia federal i els tribunals federals.