L'ambientadors són aquells artefactes que contenen substàncies que perfumen l'ambient i eliminen pudors i, com de gairebé tot, existeixen diferents tipus: aerosols, polvoritzadors, varetes impregnades amb essències que alliberen aromes agradables en cremar, difusors endollables, fins i tot, varetes de fusta que se submergeixen en un ambientador líquid. Tots tenen un denominador comú: costen diners i, de vegades, el resultat que ofereixen no és el que esperàvem. Avui, t'oferirem una alternativa: que et fabriquis tu el teu propi ambientador.

ambientador propietari diy 2 770x515
 

Amb cítrics i canyella

Models d'ambientadors casolans hi ha els que vulguis i més però, avui, t'ensenyarem a fer un que quadra molt bé amb aquestes dates tardorals perquè inclou taronges i canyella, una fruita i una espècie característiques d'aquests mesos. Necessitaràs, a més de pell de taronja i canyella en branca (també pots utilitzar crosta de llimona), alcohol de farmàcia i un flascó de vidre.

Com es fa?

El procés és simple: omple el flascó amb la canyella i amb la crosta de la fruita que triïs i omple els espais lliures amb alcohol. Després, tanca el flascó i durant uns quinze dies, guarda'l en un lloc fresc i fosc. El normal, té-ho en compte, és que si utilitzades ingredients secs, facis servir 500 mil·lilitres d'alcohol per cada 100 grams de material i si fas servir ingredients secs (com és el cas), utilitzis 200 mil·lilitres d'alcohol per cada 100 grams de material. Ateses les dates, et proposem de recórrer a les taronges, però el mateix que et suggerim pots fer-ho amb qualsevol altra fruita o planta aromàtica. És barat, eficaç i divertit.