La carn, el sucre i l'oli han pujat molt, però hi ha un altre aliment, imprescindible per a una dieta equilibrada, que també ho ha fet: el peix. Per això, cada vegada són més els consumidors que elegeixen peix congelat, una mica més econòmic, en lloc de peix fresc encara que, i allà hi ha el problema, el sabor no és el mateix. Hi ha, tanmateix, un truc molt útil a què podem recórrer per aconseguir millors resultats i sensacions si optem pel peix congelat.
Cadena de fred
El primer és preocupar-se per no trencar la cadena de fred; així que, si compraràs peix congelat, aconsegueix una bossa tèrmica per portar-lo fins a casa. Pels nutrients, no et preocupis: el peix ultracongelat els manté inalterables i, a més, liquida a paràsits com l'anisakis, però has de tenir molt en compte com descongeles perquè, si no ho fas adequadament, el pagaràs a la taula.
No a temperatura ambient
Treure la peça del congelador i deixar-la sobre el fogó a temperatura ambient és una molt mala idea, ja que et garanteixes que perdrà aigua i sucositat durant el descongelat i, a sobre, poden produir-se fins a contaminacions bacterianes indesitjades. El millor és deixar la peça al frigorífic sobre una reixeta perquè allà caigui l'aigua i que, una vegada tinguis el teu peix descongelat, el submergeixis en llet durant una hora. Després, per descomptat, l'asseques amb paper absorbent. El sabor i la suavitat et sorprendran.
