És, sens dubte, el lloc més visitat al món per veure vídeos de qualsevol tipus. A YouTube pots trobar des de música actual o clàssica, passant per tutorials de tot tipus, programes de televisió, enregistraments de bromes, receptes dels plats o anàlisi d'un partit de futbol. Literalment qualsevol coses que sigui audiovisual o que, simplement, gaudeix d'àudio pot ser susceptible de trobar-se en aquesta web de Google.

I segur que moltes vegades, quan has estat buscant a la plataforma algun vídeo o quan t'ha arribat un enllaç d'algun altre, t'hauria agradat haver pogut descarregar-te'l al teu mòbil per guardar-lo per sempre o per compartir-lo amb qui voldries. Doncs bé, has de saber que això és possible. Pots descarregar-te els vídeos de YouTube que vulguis al teu telèfon, ja sigui aquest un iPhone o un Android. A continuació t'expliquem com fer-ho.

iPhone

Hi ha diverses maneres de poder descarregar vídeos de YouTube al teu iPhone. El problema és que com depèn sempre d'aplicacions de tercers i la gran majoria duren poc en l'App Store, el millor és fer-ho mitjançant el mètode que veurem a continuació.

Per a això l'ideal és comptar amb l'app Documents de Readdle i combinar-lo amb un servei online per realitzar la descàrrega. El primer que has de fer és descarregar l'aplicació Documents de Readdle de la App Store de iOS i obrir-la. Després obre el navegador Safari del iPhone i escriu a la seva barra del navegador el següent: savefrom.net.

Còpia de Safari la direcció del vídeo de YouTube que vols descarregar. Torna a l'app Documents i enganxa'l en l'espai en blanc superior de savefrom.net. A partir d'allà veuràs el vídeo en mida petita, et demanarà que triïs la qualitat del vídeo que desitges descarregar i després n'hi haurà prou que pressionis el botó verd de Download. Llavors et demanarà si vols reanomenar el vídeo al teu gust i només caldrà fer clic en guardar.

Finalment, només et quedarà un pas més. Obre la secció Documents de l'app Documents i allà trobaràs tots els vídeos que hagis descarregat. Si pressiones de manera prolongada sobre el vídeo que vols moure a l'app Fotos del iPhone, podràs arrossegar-lo consecutivament a l'etiqueta Documents, després a Àlbums de fotos i finalment ja podràs comptar amb ella al rodet de la càmera.

Android

Als mòbils Android també necessitaràs ajudar-te d'aplicacions de tercers per a les descàrregues de YouTube, però això no suposa cap problema perquè les opcions són variades. L'únic que hauràs de descarregar-te una app de fora de la Play Store. I per a això l'únic que has de fer de manera momentània és concedir el permís a través del teu telèfon. Entra en Ajustaments > Seguretat > Seleccionar orígens desconeguts i activar l'opció. Després vés-te'n al navegador que estimis i punxa en aquest enllaç de SnapTube per descarregar l'app. Una vegada fet, pots tornar els teus passos i desactivar l'opció de Seleccionar orígens desconcidos d'Ajustes.

L'aspecte de SnapTube és molt similar al de YouTube i per descarregar vídeos d'aquesta plataforma només has de seguir aquests senzills passos. Posa el nom del vídeo que vols buscar a la barra de recerques que veuràs en la part de dalt. Quan ja hagis localitzat el vídeo en qüestió, fes clic en la fletxa que veuràs juntament amb el nom, tria el format de vídeo que desitgis i començarà a descarregar-se. Una vegada es baixa el vídeo al teu mòbil, el podràs trobar a la carpeta de descàrregues habitual del telèfon.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat