Cadascú té els seus costums a l'hora de fer servir el telèfon mòbil i la privacitat és un dels elements que ens diferencia als usuaris de telefonia. Hi ha qui no té cap inconvenient en què el seu mòbil no porti cap protecció davant de la possibilitat que aquest pugui ser revisat per qualsevol i qui, tanmateix, en l'extrem oposat, protegeix el dispositiu amb una contrasenya, un patró o altres sistemes més sofisticats, com el reconeixement d'empremta dactilar, d'iris o el facial.

Sigui com sigui, i més enllà de si es posa o no una barrera de seguretat a l'accés al mòbil, en moltes ocasions aquest es troba obert i accessible a qualsevol que el tingui a l'abast. Per això resulta molt interessant la possibilitat de posar una contrasenya a qualsevol de les aplicacions del telèfon. Sobretot, a aquelles que no es vol que ningú hi accedeixi. Per exemple, Whatsapp o Gmail, per esmentar-ne dues que solen contenir informació més personal o privada. Veurem quines són les opcions en funció del tipus de mòbil que es tingui.

Android

Són diverses les aplicacions que ens permeten, una vegada descarregades, posar una contrasenya a l'app o les apps que es vulgui. Totes són eficaces i molt fàcils d'utilitzar. Vegem-ne dues de les principals que es poden trobar en Play Google, la botiga d'aplicacions d'Android.

  • AppLock

És la més coneguda entre les de la seva classe, i encara que els seus usuaris han expressat algunes queixes respecte a versions anteriors, continua sent la més descarregada amb diferència. És tan senzilla de manipular com completa. Si es fa servir es pot protegir qualsevol app mitjançant un PIN o un patró o empremta dactilar. També permet bloquejar números de telèfon que no vulguem que ens molestin.

Pots descarregar-te-la en aquest enllaç.

  • Norton App Lock

Pertany a una de les companyies més importants del món de la seguretat a internet i és l'aplicació d'aquest tipus que més està creixent últimament. Ofereix protecció mitjançant un PIN de quatre dígits, un patró o una contrasenya personalitzada que triï l'usuari.

Pots descarregar-te-la en aquest enllaç.

iPhone

Si tens un iPhone amb la versió de iOS 12, pots bloquejar i protegir l'app que vulguis sense necessitat d'instal·lar cap aplicació, ja que la companyia de la poma no permet que aquest tipus d'aplicacions formin part de l'App Store. Però això no suposa cap problema ja que iOS 12 compta amb una funcionalitat que fa que bloquejar un app a l'iPhone sigui possible de forma nativa.

La funció es diu Temps d'ús i es va convertir en una realitat amb l'arribada de iOS 12. Per poder activar aquesta funcionalitat cal seguir la següent ruta:

  • Ajustaments > Temps d'ús > Utilitzar codi per a temps d'ús i a partir d'allà cal escollir un PIN de quatre dígits.

Una vegada recorregut aquest primer pas, ja es pot configurar el telèfon per posar-li una contrasenya a l'app que vulguem. Per poder fer-ho caldrà seguir una última ruta com la que mostrem a continuació:

  • Ajustaments > Temps d'Ús > Seleccionar el nom del nostre mòbil i a partir de llavors apareixerà la llista d'aplicacions i triarem la o les que vulguem assegurar. Finalment només quedarà buscar a la part inferior de la pantalla l'opció Afegir límit i triar com a temps 1 minut.