Si hi ha una aplicació que tots utilitzem diàriament aquesta és la de whatsapp. Una app que ens permet ser en permanent contacte amb les persones amb qui ens relacionem tant en l'àmbit personal com laboral.

El cert és que whatsapp introdueix cada cert temps actualitzacions amb funcionalitats que milloren la seva experiència d'ús i de les quals no som sempre conscients perquè en la majoria de les ocasions actualitzem l'aplicació sense llegir el llistat de millores que presenta.

Per això, avui coneixerem algunes de les més interessants funcions que sigui molt possible que no coneguis i que et permetin treure més partit de l'aplicació de missatgeria mòbil per antonomàsia. Aquests són els nou trucs que hem escollit per als usuaris de telèfons amb sistema operatiu Android:

Escriu amb negretes i cursives

Per poder incloure paraules amb negreta i cursiva en els textos que enviïs n'hi haurà prou que apliquis aquests dos senzills trucs:

Negreta: afegeix un asterisc al principi i al final de la paraula que vols destacar. Per exemple, *Catalunya* i apareixerà com Catalunya.

Cursiva: en aquest cas escriu abans i després de la paraula que desitgis un guió baix. Per exemple, _tweet_ i apareixerà com a tweet.

Esmenta una persona en un grup de whatsapp

Si vols dirigir-te a algú en un missatge d'un grup de whatsapp, escriu una arrova (@) en el teu missatge i l'app et mostrarà un llistat amb els noms de totes les persones que formen el grup. A partir d'allà tria el nom de la persona que estimis i escriu la resta del missatge.

Respon només a una persona dins d'un grup

Dins del grup tria el missatge de la persona que ho hagi escrit. Després prem la icona dels tres punts que apareix en la part superior dreta de l'app, polsa l'opció de respondre en privat i s'obrirà un xat amb el contacte a què vols escriure en exclusiva per començar una conversa.

Fixa un xat en concret

Si vols seleccionar una o més converses de les que has tingut en whatsapp, pots fixar-les per a que apareguin sempre en la part superior de la teva aplicació. És una opció interessant si vols tenir a mà i a primera vista un xat amb una persona amb la qual tens un contacte freqüent.

Ho pots fer fàcilment seleccionant la conversa que vulguis i prement la icona que permet fixar-la i que té el símbol d'una xinxeta. Si en qualsevol moment vols que deixi d'estar fixada, n'hi haurà prou que realitzis l'operació inversa.

Respon els missatges fent lliscar-los

Per contestar un missatge en concret de forma ràpida, pot lliscar el mateix cap a la dreta i s'activarà automàticament el teclat per respondre just sota del missatge triat.

Gravar un missatge de veu si no hi ha resposta a una trucada

Quan es realitza una trucada de whatsapp però l'interlocutor a qui es truca no contesta, es pot gravar un missatge de veu sense necessitat de sortir de la pantalla de la trucada. Amb només prémer el botó d'enregistrament que apareix en el costat dret de la pantalla, començarà l'enregistrament que caldrà deixar anar una vegada finalitzat el contingut del missatge que es vol enviar.

No guardar fotos ni vídeos a la galeria

Per no omplir la memòria del mòbil amb la quantitat de vídeos i fotografies que rebem diàriament, whatsapp permet que aquests elements no es vagin acumulant a la galeria del telèfon.

Per al cas dels xats individuals, cal anar a Ajustos > Xats i allà treure la marca a la casella "mostrar arxius contingut multimèdia a la galeria".

Per al cas dels grups o dels contactes, cal entrar en la informació del grup o del contacte i prémer en "visibilitat d'arxius multimèdia" per després seleccionar l'opció "No".

Gravar notes de veu sense prémer la pantalla de continu

Per gaudir d'aquesta opció, cal entrar en la conversa a través de la qual es desitja enviar la nota de veu. Una vegada en ella, pressionar la icona d'adjuntar i després seleccionar l'opció "Àudio", després mostrarà l'opció "Gravar amb whatsapp" on caldrà prémer. Després cal tornar a prémer en "gravar" i es podrà començar a registrar el missatge de veu sense necessitat d'estar pressionant la pantalla. Una vegada acabat el missatge, caldrà fer clic en "aturar" i després en "enviar". La durada de la nota de veu podrà ser de fins a 15 minuts de durada.

Enviar-te whatsapps a tu mateix

És una nova funcionalitat que pot resultar interessant per recordar o tenir present alguna qüestió que no vols que se t'oblidi. D'aquesta manera, el tindràs sempre a mà d'una manera senzilla.

Per a això has de seguir els següents passos:

Entra en l'aplicació de contactes del teu mòbil i grava un nou contacte amb el teu número de telèfon. Interromp per un moment qualsevol connexió a internet que tinguis activa al teu mòbil. Obre l'app de whatsapp, entra en l'apartat de contactes i mou la pantalla cap a baix per assegurar-te que els contactes de whatsapp s'actualitzen. Després torna a l'aplicació de contactes del telèfon i entra en el contacte del teu propi número de telèfon, en el qual hauria d'aparèixer la possibilitat d'enviar-te un whatsapp. Si el prems, veuràs com ja podràs enviar-te a tu mateix qualsevol missatge o arxiu com si d'un contacte més es tractés.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat