Prendre només Sal de l'Himàlaia és una mala idea. I no ho diu qualsevol, ho explica el naturòpata, dietista i tiktoker Juan Torrontegui. La Sal de l'Himàlaia té un problema: no conté iode.

s l1200
 

 

Problema compartit

Com totes les sals d'origen mineral i no marí, la Sal de l'Himàlaia manca de iode i, per tant, malgrat la fama que té, no és adequat consumir únicament aquest tipus de sal. Amb tot, per a Torrontegui no és aconsellable tampoc comprar sal marina de botigues|tendes convencionales:"le afegeixen iode no orgànic, i no és la millor opció".

Què fer?

Segons el naturòpata, la millor opció és combinar diferents tipus de sal. La sal grisa o atlàntica, que sí que conté iode, pot combinar-se amb la Sal de l'Himàlaia per gaudir dels beneficis que aporta aquest tipus de sal i, també, dels quals no té. Una bona idea, explica Torrontegui, és consumir també sal negra, que aporta ferro. La Sal de l'Himàlaia regula la pressió arterial, ajuda amb la retenció de líquids, prevé les rampes i estrebades|tirades musculars, combat les migranyes, potencia la gana sexual, ajuda a agafar el son, contribueix a enfortir la massa òssia, afavoreix el bon funcionament del sistema respiratori.