Pot fer-nos engreixar una paella? Segons el nutriòleg mexicà Gilberto Treviño, sí. Per què? Doncs perquè cuinar amb elles obliga a utilitzar més oli si volem que els aliments no s'enganxin. Aquestes paelles, explica ell mateix a TikTok, són perfectes per a restaurants, ja que garanteixen coccions perfectes que fan els aliments més saborosos, però, també, exigeixen enormes quantitats d'oli per aconseguir-ho: "en un restaurant són perfectes, però si les utilitzem per cuinar cada dia, afegirem calories innecessàries als nostres plats si volem que el menjar no es pegui", apunta.

channels4 profile
 

Hi ha alternativa?

L'alternativa, segons Treviño, són les paelles de tefló que, si bé és cert que inclouen un probable carcinogen segons l'OMS (PFOA, l'adhesiu que adhereix el tefló a la superfície de la paella) garanteixen coccions més saludables, ja que exigeixen menys oli. Evitar el PFOA és fàcil: "no utilitzis en cuinar estris metàl·lics ni rasquis la superfície. Si evites ingerir el recobriment de tefló, evites riscos", apunta el nutriòleg.

I si el pes t'és igual?

Si és així, que no deuria, també hi ha raons per evitar l'ús de paelles d'inoxidable i una d'elles, la més important amb seguretat, es vincula a l'oli d'oliva, el preu del qual creix mes rere mes. Si no t'importa la teva cintura, que t'importi, almenys, la teva butxaca.