Ets dels que deixen propina als restaurants si el servei és bo? Segurament, sí, perquè és un hàbit molt estès però, d'algun temps ençà, fer-ho et resulta més difícil veritat? El costum cada vegada més generalitzat de pagar amb targeta i no portar a sobre res d'efectiu complica les coses i afecta, especialment, als cambrers, que veien a les propines un complement interessant als seus ingressos. Ara, per solucionar-lo, una cadena de restaurants de Barcelona ha desenvolupat un sistema.
Com en els supermercats
En els últims mesos, diferents supermercats ens ofereixen quan paguem amb targeta la possibilitat d'arrodonir a l'alça l'abonament i destinar una pequeñla quantitat de diners a finalitats solidàries. Per fer-ho, n'hi ha prou amb seleccionar-ho en el datàfon i, amb aquesta filosofia, a la cadena de restaurants Labarra s'ha plantejat aquesta solució.
Tres opcions
En aquest cas, no s'ha de selecionar res al datàfon, però sí se'ns ofereix en el compte que se'ns presenta la possibilitat de pagar un 5% o un 10% més segons com de satisfets estiguem amb el tracte rebut. Així, a l'hora de pagar, qui manipula el datàfon només haurà d'incloure la quantitat que elegim (l'import tal qual o aquest mateix incrementat en un dels dos percentatges suggerits) quan es formalitza l'abonament. Als restaurants Labarra porten treballant així des d'agost i el resultat no pot ser millor: els ingressos per propines s'han multiplicat per tres