Les plataformes de continguts per streaming estan entrant cada vegada més a casa nostra, i entre elles mateixes ha sorgit una competició ferotge per aconseguir el reconeixement del públic. Una valoració de la qual depèn que les subscripcions s'incrementin o descendeixin, ja que no hi ha moltes cases que estiguin subscrites a més d'una plataforma.

Netflix, HBO i Amazon Prime Video són les que ofereixen la major part de les sèries, documentals i pel·lícules que consumim i, en els últims temps, ha estat HBO la que ha estat en boca de tots perquè és la que ha produït l'arxifamosa Joc de trons, que també s'ha pogut seguir a través de Movistar +.

Però la vuitena i última temporada de Joc de trons va acabar fa més d'una setmana i són molts els fans de la sèrie que sembla que s'han quedat orfes un cop ha acabat. Tal com va passar amb el final d'altres sèries tan seguides com Breaking Bad o Los Soprano, per citar-ne dues que han tingut més bona acollida, les grans plataformes preparen les seves apostes per continuar comptant amb el favor dels usuaris.

Les inversions multimilionàries que anualment fan gegants com Netflix, HBO o Amazon es destinen fonamentalment a dos aspectes. En primer lloc, a la tecnologia, de manera que l'experiència multiplataforma d'usuari sigui cada vegada millor; i, d'altra banda, a la mateixa producció de continguts, per la qual cosa es té en compte tant l'ús que fan els usuaris de l'oferta multimèdia, com també les tendències del mercat.

Tot i així, en moltes ocasions, les plataformes se sorprenen davant els fracassos o els èxits dels seus continguts. Encertar amb una aposta important no és una cosa que sempre passi, i de la mateixa manera, de sobte es converteix en un gran èxit una producció la repercussió de la qual es preveia menor. En aquest últim cas es podria enquadrar la sèrie de què milions de persones estan parlant ara mateix. Una producció d'HBO que es diu Chernobyl.

Chernobyl

A diferència de Joc de trons o altres grans sèries d'èxit, Chernobyl és només una minisèrie de cinc capítols, però la seva acceptació està sent tal que compta amb una valoració del públic d'un 9,7 sobre 10 al web de referència cinematogràfica IMDb, tres dècimes per sobre de Joc de trons.

Es tracta d'una sèrie dramàtica que recrea de manera una mica asfixiant com va ser el desastre nuclear que va tenir lloc a la localitat ucraïnesa (llavors soviètica) de Txernòbil l'abril de 1986 i que va provocar conseqüències humanes i ecològiques de proporcions enormes.

En aquesta ocasió, HBO coprodueix la minisèrie amb la britànica Sky UK i fins ara s'han emès els quatre primers capítols. La setmana que ve arribarà l'episodi final, un fet que esperen amb ànsia els seus seguidors, però que es quedarà en no res si ho comparem amb la quantitat d'usuaris que veuran tota la sèrie al llarg de les setmanes següents, si tenim en compte com creix cada dia la fama de Chernobyl.

Per seguir Chernobyl i altres sèries d'HBO pots fer-ho a través de les aplicacions que estan disponibles a les smart TV, per l'ordinador o mitjançant les seves aplicacions mòbils, tant en iOS com en Android.