Un dels maldecaps a què es veuen sotmeses moltes vegades les dones durant el seu període fèrtil, és el de tenir sempre clar quan els vindrà la regla. Un cicle del qual habitualment es diu que té lloc cada 28 dies però que a l'hora de la veritat, en la gran majoria dels casos no és així.

Controlar el cicle menstrual no és sempre fàcil i hi ha qui li resulta esgotador. Encara que en alguns casos els cicles segueixen un patró bastant regular, no està de més –ara que es pot sense problemes i sense cost, en la majoria d'elles– provar amb algunes de les diverses aplicacions per portar controlada la menstruació i el seu cicle. Com si d'un diari es tractés però sense que la dona hagi de realitzar el tradicional esforç d'apuntar les fites principals de la seva condició femenina.

Píldoras

Les apps sobre la menstruació són de gran utilitat per almenys tres raons. D'una banda, perquè serveixen per portar el control del cicle i, per un altre, perquè adverteixen sobre quan arribarà la regla. Finalment, encara que no menys important, perquè la que utilitzi una d'aquestes aplicacions sàpiga quan són els seus dies fèrtils, ja sigui perquè desitgi quedar-se embarassada o per tot el contrari.

A continuació veurem quines són algunes de les apps més populars tant per als mòbils Android com per al iPhone.

Clue Calendario menstrual

És una de les aplicacions més populars i valorades per les usuàries. L'app anirà formant un calendari a la teva mesura en funció de les dades que li proporcionis sobre la durada del teu cicle menstrual, la data d'última regla o quins són els teus símptomes premenstruals més habituals. A més, et permet introduir com et sents mentre tens la regla perquè l'app vagi coneixent millor com són els teus períodes.

Quan transcorrin uns quants cicles, l'aplicació haurà estat capaç d'aprendre sobre com ets i et podràs oblidar d'haver de recordar dates o dades perquè el mateix sistema serà cada vegada més i més precís, com podràs comprovar amb les notificacions que aniràs rebent.

Pots descarregar des dels següents enllaços tant per a Android com per a iOS.

Tampons

Flo Calendario menstrual

Té més de 100 milions d'usuàries i també compta amb valoracions excel·lents. Utilitza el machine learning gràcies a la Intel·ligència Artificial de què està dotada. En ella pots anotar els dies del teu període en un calendari, establir un recordatori del cicle menstrual, alarmes perquè t'avisi de la presa de la píndola, afegir els teus estats d'ànim i símptomes de la síndrome premenstrual i calcular la data de part si et quedes embarassada.

Pots descarregar des dels següents enllaços tant per a Android com per a iOS.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat