No tothom pot permetre's el luxe de comprar-se un iPhone nou o, senzillament, no vol invertir tants diners en un mòbil que la gamma alta de la marca de la poma. Per això, quan fa uns quants anys Apple va treure al mercat el iPhone SE, va ser un èxit de vendes malgrat que no tenia part de les últimes tecnologies del moment.

Però si ets dels que no canviaries per res l'ús d'un iPhone perquè ets un enamorat del seu sistema operatiu iOS, els rumors que arriben des de l'altra part del planeta poden alegrar-te el dia.

Segons un informe de la publicació Digitimes, Apple podria estar treballant no només en un sinó en dos models diferents que servirien com a actualització del iPhone SE, un mòbil que té molts adeptes d'entre els de la companyia que dirigeix Tim Cook. Fins i tot, es parla que podrien rebre la denominació de iPhone 9, un número que al seu dia va rebutjar la mateixa Apple quan va passar del iPhone 8 al iPhone X directament.

iPhone negre (1)

Els qui segueixen les possibles novetats de la marca de Cupertino, asseguren que el nou telèfon bàsic es llançarà aquest 2020 i adverteixen que segurament no s'assembli massa al referit iPhone SE. Més aviat, pel que sembla, es tractaria d'un iPhone 8 actualitzat.

Els rumors apunten que és molt possible que Apple tregui al mercat el 2020 fins a sis iPhones diferents: quatre models OLED –que es consideren prèmium– i dos amb pantalla LCD, que serien els que substituirien l'iPhone SE d'una manera millorada.

L'últim rumor cita fonts de la cadena de subministrament de la fàbrica d'Apple a Taiwan, i fa referència que la companyia Chipbond Technology –que es dedica a fabricar controladors de pantalla per a mòbils amb pantalles LCD– hauria rebut comandes de dos dispositius LCD diferents.

Fins ara, els iPhone SE s'havien ideat per satisfer dos mercats diferents. D'una banda, per a aquells que realment volien un iPhone però no podien pagar un dels models més cars. I per una altra, per als usuaris a qui els agrada la capacitat de càrrega d'un telèfon compacte i prefereixen el disseny clàssic dels primers iPhone.

iPhone sofá (1)

Segons Ming-Chi Kuo, analista especialitzat a Apple, els suposats iPhone 9 seran una combinació entre l'aspecte que oferia el reeixit iPhone 8 i els components interns de l'iPhone 11 que va sortir a la venda el setembre passat. Si aquesta predicció és certa, es tractaria d'una notícia que seria molt ben acollida pels qui volen aconseguir un iPhone de gamma no tan alta.

Segons el prestigiós analista, el nou iPhone 9 vindria en les opcions de 64 GB i 128 GB d'emmagatzemament amb tres opcions de color: platejat, gris espacial i vermell. I pel que sembla, el preu del més barat dels dos seria de 399 dòlars.