Tothom ho ha fet alguna vegada i, molt més encara, a les zones de centre de ciutats en les quals l'aparcament escasseja. Fer-ho, encara que pocs el sàpiguen, pot sortir molt car: en concret, fins a 500 euros. De què es tracta? Doncs d'una cosa tan comuna com aparcar en el sentit contrari de la marxa en via de doble direcció.

aparcar en sentit contrari
 

Al Reglament de Circulació

L'article 90.2 del Reglament General de Circulació ho especifica clarament: els vehicles s'han d'estacionar el més a prop possible de la vora dreta ( que serà un o un altre segons el sentit en el qual se circuli) de la calçada o voral, tret d'en via d'un sol sentit, on també es pot aparcar a l'esquerra. Per tant, està prohibit estacionar en el costat de la via oposat a aquell pel qual circules si la calçada és de dos sentits. En el cas que els agents localitzin un vehicle estacionat en sentit invers, la multa serà de 100 euros, però si sorprenen el conductor en plena maniobra, en pot pujar 500.

Detracció de punts

A més, les multes de 500 euros –considerades greus- impliquen detracció de punts, en concret sis, ja que aquesta conducta es considera conducció temerària, ja que s'envaeix el carril contrari. La pròxima vegada que detectis un estacionament en sentit contrari al de la marxa, pensa-te'l dues vegades i, si vols aprofitar-lo, circula fins a la pròxima rotonda.