Cinc tortugues babaues han tornat avui "a casa" a l'Ametlla de Mar. Havien estat capturades accidentalment per pescadors de les Terres de l'Ebre i aquest matí, el CRAM, la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins les hi ha reintroduït al mar. Ho ha fet enmig d'una festa popular, envoltada de nens, per conscienciar-los que s'ha de protegir la fauna i la biodiversitat que els envolta. Quan les cinc tortugues han marxat mar enllà, els petits han pogut gaudir de diverses activitats lúdiques que han preparat el CRAM i la Diputació de Tarragona a la platja de Pixavaques.

Moment en què les tortugues són alliberades/ACN

El delta de l'Ebre és un espai on es troben més tortugues babaues per diverses raons: és una zona d'alimentació i hivernada d'aquesta espècie, i hi ha un dels ports pesquers amb més embarcacions d'arrossegament de tot estat espanyol, com és el Port de Sant Carles de la Ràpita.

Justament fa poques setmanes una tortuga babaua va pondre els ous a la platja de Mataró i s'espera que pels volts del 15 d'agost en neixin les cries. Mentre això no passa un grup de voluntaris en custòdia el niu.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat