Mataró busca voluntaris per vigilar els ous de la tortuga Babaua, l'animal que la setmana passada va decidir fer el niu a la guingueta "El Txiringuitu" de la platja de Sant Simó. Des d'aquell dia, diverses persones i entitats s'han interessat per tenir cura dels 130 ous que continuen a la sorra de Mataró protegits per un tancat i vigilats pel propietari del local, Jordi Esteve, que està molt sensibilitzat amb la vida marina. 

tortuga marina ous. ACN

La tortuga babua pon els ous a la platja de Sant Simó/ACN

El gran nombre de peticions per vigilar els ous han empès l'Ajuntament a convocar una reunió formativa, que amb el títol 'Custòdia del niu de tortuga marina de la platja de San Simó', informarà als interessats del cicle biològic de les tortugues, de com es pot ajudar el niu de Mataró i d'altres casos de nidificació a Catalunya. També s'establiran els horaris per tenir-ne cura i es farà signar un document de compromís a la persona voluntària. Per ser 'vigilant de tortuga' serà necessari haver realitzat aquest curset. 

Segons fonts municipals, l'objectiu de comptar amb un cos de voluntaris és evitar actes vandàlics i "repartir" la feina entre tots els amants dels animals. 

Les cries naixeran per la mare de Déu d'Agost 

Està previst que les cries de la tortuga Babaua neixin als volts del 15 d'agost i segons els biòlegs, un cop surti la primera cría, la resta ho faran en els tres o quatre dies següents. En el niu de Mataró s'hi van trobar 173 ous, 3 d'ells es van trencar, 40 se'ls va endur el Centre de Recuperació d'Animals Marins per posar-los a la incubadora, i la resta, 130, es van quedar a la platja de Sant Simó. 

La tortuga va arribar a la platja de Mataró la nit del 15 de juny i va escollir la guingueta "El Txiringuitu" per nidificar. El propietari del local, un apassionat dels animals marins, va viure l'experiència des del primer moment i veient que la tortuga intentava fer un niu, va decidir tancar els llums de l'establiment perquè se sentís "més còmode". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat