Un home de 41 anys va morir dimarts a Tortosa per un cop de calor, segons ha confirmat aquest dimecres el Departament de Salut a través de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. La víctima es va trobar indisposada a la via pública i va morir a l'hospital Mutual de Tortosa.

Fins ara, l'onada de calor hauria provocat quatre víctimes mortals a Catalunya. Mentrestant, s'està a l'espera dels resultats de les investigacions de l'Agència de Salut Pública de Catalunya de dos possibles casos més per un possible cop de calor: un home de 62 anys que va morir dimarts a Barcelona, a la via pública, i un altre home, en aquest cas de 45 anys, que va morir dilluns a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

La primera víctima va ser un home de mitjana edat que va ingressar en estat crític a l'Hospital Clínic de Barcelona després de ser atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per un cop de calor. El segon, trobat en un carrer de Constantí (Tarragonès), va ingressar el passat dijous a l'UCI de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona per un cop de calor i va morir dissabte. Dissabte també va ingressar a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona un home d'uns 60 anys en estat molt crític, que va acabar morint la mateixa tarda de dissabte.

Dimarts la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat va tancar l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor que es va activar el dijous 2 d'agost. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va donar per finalitzat l'episodi de calor.

En tot aquest episodi d'onada de calor, des de dijous dia 2 fins avui, el 061 CatSalut Respon ha atès 453 trucades relacionades amb l'onada de calor, incloent-hi consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.

En el marc del Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) que funciona des del 2004 i on participen unitats de molts departaments del Govern de la Generalitat, entre ells, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la xarxa de vigilància epidemiològica de Catalunya està centralitzant tots els casos sospitosos de cop de calor per tal de fer-ne la confirmació, un cop realitzada totes les proves.