Un home de 62 anys ha mort aquest dimarts a la tarda a Barcelona per un possible cop de calor, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). El Sistema d'Emergències (SEM) ha rebut l'avís del succés poc abans de les 17.00 hores i el finat ha perdut la vida a la via pública. Salut treballa per confirmar que el decés ha estat a causa d'un cop de calor i es tractaria de la quarta víctima mortal de l'onada de calor.

El primer mort per la calorada es va registrar divendres a Barcelona quan un home de mitjana edat va ser atès pel SEM al carrer de Berlín i va ser traslladat a l'Hospital Clínic, on va acabar perdent la vida. Els altres dos finats per l'onada de calor van ser dissabte a Tarragona: un home indocumentat va ser trobat dijous al carrer a Constantí, va ingressar a l'UCI de l'Hospital Joan XXIII, on va perdre la vida dos dies després. I el mateix dissabte un home de 60 anys –també indocumentat- va ser traslladat molt crític al mateix Joan XXIII i va acabar morint al centre hospitalari.

En el marc del Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) que funciona des del 2004 i on participen unitats de molts departaments del Govern de la Generalitat, entre ells, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la xarxa de vigilància epidemiològica de Catalunya està centralitzant tots els casos sospitosos de cop de calor per tal de fer-ne la confirmació, un cop realitzada totes les proves.