Edison Vilar viatjava al principi del segon vagó. Passaven pocs minuts de les vuit del matí quan el seu tren entrava a l'estació de França i anava adormit.  "He sentit un fort cop, m'he despertat de cop", explica ara ja des de l'andana on espera per ser atès pels serveis mèdics.

L'Edison viatjava en el tren que a primera hora d'aquest matí ha xocat a l'estació de França i que ha provocat 54 ferits, entre els quals un de greu. Quan s'ha adonat de la tragèdia, ha vist com al seu voltant tot eren vidres trencats. "No podíem sortir perquè les portes s'han bloquejat", ha explicat.

Un cop fora, quan els equips de rescat les han pogudes obrir diu que a l'andana el que ha vist era impressionant. "Ferits, talls, queixant-se...", ha explicat aquest veí de Vilanova i la Geltrú, que assegura haver trigat a adonar-se del mal que s'havia fet a les cervicals i a l'espatlla: "De l'ensurt, al principi, no sents res".

En el moment del xoc, l'Edison anava assegut, però tenia molta gent al seu voltant dreta perquè la majoria del passatge es preparava per baixar a l'estació terminal. "La gent que anava de peu, al xocar són els que han resultat més ferits, sobretot pels vidres que s'han trencat", ha explicat.

"No he notat una velocitat excessiva"

Com l'Edison, Francisco Javier Arriaz, de Sant Vicenç de Calders, anava a treballar,  com la majoria dels passatgers. En arribar a l'estació de França s'ha posat dret per preparar-se per sortir. De sobte, ha notat el cop i ha caigut a terra pel sotrac.

"No he notat una velocitat excessiva", ha assegurat. Ha explicat que l'impacte ha fet que totes les persones que anaven de peu caiguessin. Precisament, aquests han estat els ferits més greus.

testimoni accident tren

"La gent es pensava que era una bomba"

La Lídia ha explicat que en el moment de l'impacte, el passatge s'ha espantat molt perquè ha començat a córrer la idea que es tractava d'una explosió. "Hi ha gent que s'ha espantat perquè es pensava que era una bomba", ha explicat sobre el moment de confusió. Després, la calma s'ha recuperat i han començat a sortir dels vagons.

Aquesta testimoni, que venia des de Cunit, ha relatat un accident especialment violent: "Hi ha gent que tenia talls a la cara, cops al cos... la gent era a terra plena de sang", ha narrat instants després del cop, mentre esperava que l'atenguessin els serveis mèdics. ​"La gent ha anat contra les bandes, contra l'altra gent", ha explicat sobre el moment del cop. "Els serveis d'emergències han arribat ràpid", ha explicat per després afegir que primer s'ha atès els més greus. 

Després de l'impacte, no ha trigat gaire a sortir perquè la porta d'accés al seu vagó estava mig oberta: "Hi ha hagut gent que no ha tingut la mateixa sort", ha lamentat.

La Lidia ha explicat que era una "sort" anar asseguda, perquè si no considera que es podria haver fet més mal.

passatgera accident tren