Un accident ferroviari que ha tingut lloc a un quart de vuit del matí d'aquest divendres a l'estació de França de Barcelona ha provocat almenys una cinquantena de ferits. Els equips d'emergències s'han desplaçat ràpidament per treballar en el rescat dels ferits.

Es tracta d'un tren de passatgers de l'R2 sud que venia de Sant Vicenç de Calders i que ha xocat amb el topall final de l'estació terminal, ja a la zona d'andanes. El cop ha desplaçat sis vagons del tren. Encara no se saben les causes de l'accident. Les primeres informacions apunten que el maquinista no hauria frenat a temps.

Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) hi ha hagut  56 persones ferides, de les quals 1 de greu (no es pateix per la seva vida) que ha estat traslladada a l'hospital Clínic, 19 de menys greus i 33 de lleus.

Durant la tarda d'aquest divendres a les 18:00 hores, 44 dels 56 ferits han estat donats d'alta.

El SEM està traslladant als ferits als hospitals de Barcelona Vall d'Hebron, Sant Pau, del Mar, Clínic i Sagrat Cor i als CUAPS de Pere Camps, St. Martí i  Manso. S'han activat 18 unitats SEM. 

S'ha posat un telèfon de RENFE a disposició dels familiars dels ferits en l'accident: 900 10 10 20.

 

tren estacio frança

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el seu protocol d’actuació per múltiples víctimes.

Estació França 3   Laura Gomez

Fins al lloc de l’accident s’han desplaçat 11 dotacions dels bombers de Barcelona, diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, i nou patrulles dels Mossos d’Esquadra. Protecció Civil ha activat el Pla Ferrocat.

 

estacio frança

Els ferits

En total s'han atès 56 persones a l'estació de França, i a tres dels ferits se'ls ha donat l'alta allà mateix.

La resta, 53, els han traslladat a diversos centre hospitalaris. 

En total hi ha 1 pacient greu, 19 de menys greus i 33 de lleus.

Dels 56 ferits de l'accident, 44 han estat donats d'alta durant la tarda d'aquest divendres.

A l'hospital del Mar hi ha 8 ferits, 1 a la Vall d'hebron, 9 al Clínic, 4 a Sant Pau, 5 al Sagrat Cor i 5 més al Dos de Maig.

També s'han traslladat 3 ferits al centre mèdic Creu Blanca, 10 al de Sant Martí i 5 més al de Ciutat Vella.

Entre els ferits, hi ha 3 estrangers: 2 de nacionalitat francesa i un de romanès, que han estat traslladats al CUAP Sant Martí.

En total han treballat 20 unitats del SEM.

7 unitats de Suport Vital Avançat (SVA)

7 unitats de Suport Vital Bàsic (SVB)

3 unitats de Transport Sanitari Col·lectiu

1 unitat de Suport Logístic

2 unitats de comandament

tren accidentat estació de frança

El president i consellers a l'estació

Poc més d'una hora després de l'accident han arribat a l'estació de França el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i diversos consellers.

Els titulars de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i Interior, Joquim Forn, s'han desplaçat fins a l'estació de França per supervisar les tasques dels equips d'emergències i conèixer de primera mà els motius del sinistre.

Rull ha destacat la ràpida intervenció dels equips d'emergències i han matisat que el tren ha entrat a baixa velocitat a l'estació i que el maquinista no ha pogut frenar a temps per evitar xocar amb el topall.

Toni Comin, conseller de Salut ha felicitat "la professionaltiat dels cossos d'emergències", la ràpida reacció i la coordinació entre tots ells ha garantit l'efectivitat de gestió de l'emergència.

Per la seva banda, Renfe ha anunciat que investigarà les causes de l'accident. La circulació de la resta de trens no s'ha vist afectada, dins dels serveis mínims de la vaga convocada per a aquest divendres.