L'aerolínia Vueling ha cancel·lat preventivament 38 vols per aquest divendres amb origen o destí a l'aeroport de Barcelona. En el marc d'una nova jornada de vaga de tripulants de cabina convocada per Stavla. La companyia operarà 148 dels 186 trajectes previstos a la capital catalana, és a dir, el 80%, segons ha informat l'aerolínia en un comunicat. A escala estatal, Vueling ha anul·lat 24 vols i n'operarà, per tant, 193 dels 217 programats, mentre que a escala internacional, s'enlairaran 166 dels 198 avions previstos, un 84%. Aquest cop la nova jornada de vaga coincideix amb l'operació sortida del llarg pont de la Puríssima, és per aquesta raó, que la protesta s'allargarà cada dia de la setmana vinent excepte el dimecres.

✈️ Vaga de Vueling 2022: Dies d'afectació de novembre, desembre i gener

 

Vueling ha assegurat que els passatgers afectats per la vaga dels tripulants de cabina han estat avisats amb antelació i s'ha posat a la seva disposició alternatives per minimitzar l'impacte de la protesta. De fet, assenyala que el 94% dels clients afectats per aquestes cancel·lacions ja han estat reubicats i han confirmat l'alternativa donada. Des del primer dia de la vaga, el passat 1 de novembre, Vueling ha pogut operar a prop el 90 % dels vols programats.

Vaga a Vueling fins al 31 de gener del 2023

La companyia ha tornat a apel·lar, en la catorzena jornada de protesta, a la responsabilitat del sindicat Stavla per desconvocar les aturades i apostar pel diàleg "davant de la confrontació social". La vaga va arrencar l'1 de novembre i, si el sindicat Stavla no arriba a un acord amb la companyia, es preveu que s'allargui fins al 31 de gener de 2023, en concret els dilluns, divendres, diumenges i festius. Stavla és el sindicat majoritari entre els tripulants de cabina de la companyia Vueling i, segons el ministeri de Transports, prop de 2.250 empleats estan cridats a la vaga. És el sindicat majoritari entre els 2.250 tripulants de cabina de passatgers (TCP).

Els serveis mínims decretats pel ministeri de Transports durant l'aturada son d'entre el 22% i el 80%. Els tripulants de la companyia aèria reclamen una actualització salarial del 13,4% per l'any 2022. L'explicació del ministeri respecte del decret dels serveis essencials se centra en l'objectiu de "compatibilitzar l'interès general dels ciutadans i en particular les seves necessitats de mobilitat, amb el dret de vaga d'aquest col·lectiu de treballadors". Amb la pujada del salari, el sindicat vol "adequar les taules salarials del conveni col·lectiu a l'actual nivell de vida". "El col·lectiu de tripulants de cabina de passatgers no pot continuar immers en la situació de precarietat salarial en què es troba, mentre l'empresa allarga en el temps la negociació del conveni col·lectiu", afirmen des del sindicat Stavla.