El dimecres 25 de juliol pot ser un dia molt complicat per a la mobilitat. A la vaga de personal de cabina de Ryanair i el conseqüent caos aeroportuari, s'hi afegeix ara la vaga dels taxistes.

El sector del taxi està cridat a una aturada de dotze hores com a protesta per la decisió del govern espanyol de recórrer el reglament establert per l'Àrea Metropoliana de Barcalona que limita les llicències de vehicles amb conductor, les que utilitzen Uber i Cabify. Considera que les competències en aquesta matèria són estatals. 

El reglament ja ha estat suspès, de manera cautelar, pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

La vaga, l'ha convocat el sindicat Élite Taxi i està prevista de les sis del matí a les sis de la tarda. Aquell mateix dia a les 11 es farà una manifestació que recorrerà Barcelona des d'Arc de Triomf fins la Delegació del Govern espanyol a Catalunya al carrer Mallorca. 

Limitacions als VTC

El mes passat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que presideix l'alcaldessa Ada Colau, va aprovar una nova normativa que limitava el nombre de llicències de lloguer de vehicles amb conductor . El reglament obligava a aquesta tipus de cotxes a tenir una doble autorització: d'una banda la llicència de VTC; i de l'altra, una autorització de l'Institut Metropolità del Taxi. La normativa establia a més que, en cap cas, la xifra d'autoritzacions vigents pugui superar la ràtio d'una llicència de VTC per cada 30 llicències de taxi.