Aquest divendres 8 de març se celebra una nova jornada feminista a Catalunya, en el marc del Dia Internacional de la Dona. Com cada any, els estudiants s'han sumat a les mobilitzacions del 8M amb una crida a manifestar-se per reivindicar els drets de les dones. A continuació, t'expliquem tot el que se sap de la vaga estudiantil d'aquest 8M a Barcelona i Catalunya, amb les manifestacions convocades arreu del territori i horaris
 

🟣 8 de març: Dia de la Dona, DIRECTE | Vagues, manifestacions i protestes a Barcelona i Catalunya

🟣 Guia del 8M a Barcelona: activitats i concentracions del Dia de la Dona 

📢 Què fer aquest 8M a Catalunya: protestes, recorreguts i horaris del Dia de la Dona
 

🏳️ Manifestació del 8M 2024 a Barcelona: horari i recorregut de la marxa del dia de la dona
 

🎵 29 cançons feministes per al Dia de la Dona que no podràs parar d'escoltar

 

Vaga estudiantil 8M a Barcelona: horaris i manifestacions

El Sindicat d'Estudiants ha convocat una vaga estudiantil feminista aquest divendres, 8 de març. Sota el lema 'Ens continuen matant i violant, prou negar la violència masclista', han fet una crida a buidar les aules i omplir els carrers per denunciar "l'escalada de violència" que pateixen les dones. "L'any passat ha tornat a batre rècords en violència masclista. 56 dones assassinades, 7 més que en 2022; un increment del 53,2% de les violacions; una plaga d'agressions sexuals contra nenes i noies molt joves", assenyalen. Per això, han instat els estudiants a manifestar-se a la plaça Universitat de Barcelona a les 12.00 hores. Des d'aquest punt del centre de la capital catalana  avançarà pel carrer Pelai, la plaça Catalunya, carrer Fontanella, Via Laietana, carrer Jaume per arribar fins a la plaça Sant Jaume, on es farà l'acte final. 

Amb aquesta convocatòria, el sindicat vol remarcar que "la joventut estudiantil és en la seva majoria feminista, antifeixista, anticapitalista i internacionalista, i defensa els drets de les persones trans i del conjunt del col·lectiu LGTBI" i demanen a totes les joves a sumar-se a la vaga estudiantil feminista. 

8M cartell cat

A banda, la mobilització dels estudiants d'aquest 8M també serà una mostra de suport a la població de Gaza, davant del conflicte entre Israel i Hamàs. "Les feministes també aixecarem la bandera palestina, perquè les nostres germanes i germans de Gaza estan sent massacrades pel sionisme feixista, amb la complicitat dels EUA i la UE", expliquen.

🟣 Per què commemorem el 8 de març com el Dia Internacional de la Dona?
 

Vaga estudiantil 8M a Catalunya: més manifestacions convocades

Més enllà de la convocatòria de vaga estudiantil a Barcelona, el Sindicat d'Estudiants també ha fet una crida a manifestar-se a Tarragona, a la plaça Imperial Tarraco a les 12.00 hores. Pel que fa a la resta de capitals catalanes, encara no s'ha fet pública cap manifestació estudiantil, a l'espera de les convocatòries d'altres sindicats, com el SEPC.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic