Nova decisió del sindicat USTEC-STEs, impugnant les adjudicacions d'estiu i anunciant la seva intenció de fer el mateix amb l'ordre de calendari escolar perquè considera que afecten les condicionals laborals dels treballadors. En concret, s'ha impugnat la resolució que dicta les instruccions sobre l'adjudicació de destinacions provisionals, ja que asseguren que no compleix una sentència prèvia sobre el personal interí i comporta un "greuge" entre docents per l'apartat que habilita les direccions a fer treballar els professionals els primers dies de juliol. D'altra banda, la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha explicat que estan acabant de decidir les dates de les mobilitzacions del curs vinent i no ha descartat una vaga els primers dies.

USTEC ja va impugnar l'ordre de calendari del 2017 perquè implicava que el personal interí de baixa a 1 de setembre deixava d'estar en nòmina si no tenia una vacant en curs fins al 31 d'agost, si se li donava una vacant amb una jornada diferent o si canviava de servei territorial. Tot i això, el sindicat ha denunciat que la resolució d'enguany perquè es manté la necessitat de tenir una vacant el curs anterior.

A més, inclou un apartat per tal que les direccions puguin cridar a treballar els professionals cinc dies al juliol. Segura ha afirmat que això introdueix discrecionalitat i "greuges" perquè la decisió és de les direccions i es donaran situacions en què alguns docents hauran d'anar a fer feina i d'altres no i les jornades tampoc seran iguals. A més, ha alertat que es poden donar situacions de desprotecció i per això ha exigit al Departament d'Educació que dicti unes instruccions clares.

Noves mobilitzacions en l'horitzó

El sindicat ha valorat com a "nefast" el curs escolar i ha lamentat la política "dictatorial" del Departament. Segura ha dit que no perden l'esperança d'arribar a un acord amb la conselleria i ha reiterat que la recuperació de l'hora lectiva tant a primària com a secundària el curs vinent és imprescindible per aquest acord. Malgrat aquesta esperança, els sindicats estan ultimant les dates de les futures mobilitzacions, després que ja alertessin que no hi hauria un inici de curs normal. "Complirem el nostre avís", ha manifestat. Encara no hi ha cap data decidida perquè el fet que el curs comenci en dates diferents segons les etapes ho complica, segons ha dit Segura. Malgrat això, no ha descartat que hi pugui haver una vaga en els primers dies del curs.

Actuacions per al confort tèrmic 

D'altra banda, USTEC ha insistit en la crítica a les condicions en què els centres han viscut els darrers dies del curs per l'onada de calor. Judith Vidal, del grup laboral, ha reclamat a la Conselleria que aprofiti l'estiu per condicionar els centres de cara al setembre, ja que ha recordat que el curs comença abans i que les onades de calor no són un fet puntual sinó una tendència.Per últim, Segura ha anunciat que recorreran la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de deixar-los fora del procés per la sentència del 25% de castellà. Segura hi veu una "discriminació total i absoluta", ja que ha recordat que sí que s'ha acceptat la personació d'Hablamos Español.