Nova vaga d'estudiants. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga als instituts i universitats per exigir la rebaixa de les taxes universitàries. Aquesta nova jornada s'emmarca dins l'ILP Universitats, que reclama que es redueixi en un 30% el preu dels graus i màsters a Catalunya. 

Sota el lema 'Lluitem per la pública, sortim a guanyar', el SEPC ha instat els estudiants a "recuperar la universitat" per tal d'avançar cap a la "gratuïtat". "Posem sobre la taula la demanda de les taxes universitàries", ha exposat Laia Casas, una de les portaveus del SEPC. I ha insistit en el fet que pretenen que la ILP sigui "vinculant i efectiva". 

vaga estudiants anna solé sans el nacional

"Lluitar, crear, construir", "universitat pública i de qualitat" i "no, no, no a la privatització", han estat alguns dels càntics d'una manifestació que ha començat a plaça Universitat i ha acabat al parc de la Ciutadella amb uns parlaments.

"Sortim al carrer en ple període d'exàmens perquè està acabant el curs i seguim pagant els mateixos preus", ha insistit la portaveu de la ILP, Berta Satoca. Així, ha subratllat que cal "recuperar la universitat pública" i ha fet una crida a sortir al carrer "tantes vegades com sigui necessari". "Som aquí, davant el Parlament, per dir-los que som aquí", ha exposat.

photo5953791405426061503

Catalunya té les taxes universitàries més cares de tot l'Estat. Això és degut al fet que en el curs 2012-2013 l'exministre José Ignacio Wert va flexibilitzar la pujada de preus a cada comunitats autònomes. 

D'aquesta manera, es va posar en marxa la ILP. A finals del mes d'abril, la iniciativa ja comptava amb més de 35.000 firmes tot i que ha d'assolir les 50.000 del Parlament. Els estudiants veuen més que possible assolir aquesta xifra abans que finalitzi el termini d'entrega, fixat per aquest estiu.