Sembla que Elon Musk no té cap pla per dirigir Twitter, de fet, algunes de les decisions més importants i amb més ressò les pren a cop d'enquesta. Després que aquest divendres anunciés que suspenia els comptes d'una sèrie de periodistes crítics amb la seva gestió, aquest dissabte ha fet marxa enrere i ha assegurat que finalment en retornarà l'accés a la plataforma. Musk va cancel·lar els comptes de periodistes que treballen per mitjans com The Washington PostThe New York Times, CNN o Voice of America., els seus perfils han estat suspesos i les seves publicacions esborrades. Musk va afirmar el divendres que era una mesura temporal i aquest mateix dissabte ha assegurat que els retornarà l'accés als seus perfils. "La gent ha parlat. Els comptes que van revelar la meva ubicació veuran ara la suspensió aixecada", ha afirmat Musk després de fer una enquesta a Twitter, com ja és habitual, per saber si havia de restaurar els perfils o no.

Alguns dels afectats, com el reporter de tecnologia de The New York Times Ryan Mac, havien publicat històries recentment sobre la suspensió d'un altre compte: el que utilitzava dades de vols disponibles públicament per seguir el jet privat d'Elon Musk. Justament, Musk s'ha aferrat al fet que a través dels seus articles es parlés d'aquest compte que monitorava el seu avió, ja que ha al·legat que tot el contingut que mostrés la ubicació dels usuaris i la seva privadesa posant-los en risc seria retirat.

"La gent ha parlat. Els comptes que van revelar la meva ubicació veuran ara la suspensió aixecada", va dir el magnat després de l'enrenou causat per la seva decisió. Musk va organitzar una enquesta a Twitter preguntant als usuaris si havia de rehabilitar els comptes ara o en una setmana. Gairebé el 59% dels 3,69 milions de participants van votar per fer-ho immediatament. Amb les seves severes mesures contra els periodistes afectats, Musk va provocar l'empipament i els advertiments de la Unió Europea i Nacions Unides després de suspendre els comptes dels periodistes que va considerar que "posaven en perill" la seva família.

Concretament, la vicepresidenta de la Comissió Europea responsable de l'estat de dret, Vera Jourová, ha avisat Elon Musk, propietari de Twitter, que hi ha "línies vermelles" que protegeixen drets fonamentals com la llibertat d'expressió i que la UE tindrà "aviat" la capacitat d'imposar "sancions" a les plataformes digitals que violin aquestes normes. "Les notícies sobre la suspensió arbitrària de (comptes) de periodistes a Twitter són preocupants. La Llei de Serveis Digitals de la UE exigeix el respecte de la llibertat de premsa i dels drets fonamentals", ha avisat Jourová en un breu missatge difós a través del seu perfil a Twitter.