El propietari de Twitter, Elon Musk, va arribar fa unes setmanes al capdavant de la plataforma brandant la bandera de la llibertat d'expressió absoluta. Tanmateix, els que s'erigia en el guàrdia de la llibertat absoluta ha tancat els comptes d'una sèrie de periodistes crítics amb la seva gestió de la plataforma. Els periodistes treballen per a mitjans com The Washington Post, The New York Times, CNN o Voice of America., els seus perfils han estat suspesos i les seves publicacions esborrades. Musk ha afirmat que és una mesura temporal. 

Alguns dels afectats, com el reporter de tecnologia de The New York Times Ryan Mac, havien publicat històries recentment sobre la suspensió d'un altre compte: el que utilitzava dades de vols disponibles públicament per seguir el jet privat d'Elon Musk. Justament, Musk s'ha aferrat al fet que a través dels seus articles es parlés d'aquest compte que monitorava el seu avió, ja que ha al·legat que tot el contingut que mostrés la ubicació dels usuaris i la seva privadesa posant-los en risc seria retirat. 

Com és ja costum aquest canvi de política tan important per la plataforma s'ha anunciat a través del perfil personal de Musk. En aquest mateix perfil, només unes hores abans havia posat un vídeo demanant que els seus milions de seguidors ajudessin a identificar un jove mostrant la seva matrícula. Suposadament, aquesta persona hauria seguit al seu fill, segons el magnat. Aquest tuit que exposa aquest home anònim davant de milions de persones no ha estat retirat com els articles dels periodistes. 

El perfil que seguia el seu jet privat

Anteriorment, Musk havia promès que no suspendria el compte que seguia el seu jet privat  pel "compromís amb la llibertat d'expressió", però aquest dimecres Twitter va canviar les seves regles i va prohibir compartir informació sobre "la ubicació de persones en temps real". Encara que Twitter no ha fet cap comentari oficial encara sobre les suspensions de periodistes, la nova cap de Confiança i Seguretat de la companyia, Ella Irwin, ha assegurat avui a un reporter de The Verge que suspendran "qualsevol compte que violi les regles de privadesa" i "posi altres usuaris en risc". 

Malgrat tot, el compte que seguia el seu jet no ha desaparegut d'internet, com molts altres usuaris, ha fet el salt a Mastodon. "Compte suspès. Twitter suspèn els comptes que incompleixen les regles de Twitter", diu en el perfil creat per Jack Sweeney, que ha confirmat el tancament a través d'un tuit al seu compte personal, en què, a més de Mastodon, ofereix alternatives a altres plataformes per continuar seguint-lo.