Un dia més Twitter i la seva gestió interna aixeca polseguera. La xarxa social de l'ocellet ara està a les mans d'Elon Musk, qui ha pres algunes decisions que han estat àmpliament criticades i qüestionades. Una de les més controvertides ha estat l'acomiadament d'aproximadament la meitat de la seva plantilla. Ara, Musk fa marxa enrere i segons publica Bloomberg, Twitter s'ha posat en contacte amb desenes de treballadors acomiadats i els ha demanat que es reincorporin a l'empresa. 

El mitjà estatunidenc apunta que la companyia ha donat diverses excuses als extreballadors per justificar el seu acomiadament o la seva reincorporació. Per exemple, a alguns se'ls ha informat que van ser acomiadats per error. A altres se'ls ha reconegut que se'ls va acomiadar abans de valorar que la seva feina i experiència eren necessaris en el nou projecte de Musk. En definitiva, després de protagonitzar un dels majors acomiadaments massius, Twitter es veu obligat a reparar els danys que el seu nou CEO ha causat. De manera que desenes d'extreballadors acomiadats divendres es troben aquest dilluns amb l'empresa picant a la porta perquè tornin. 

Els acomiadaments massius, un moviment que sortirà car

Els acomiadaments massius havien de mostrar la força de Musk i com iniciava una nova era. Lluny de donar una imatge de gran estrateg, Musk està concatenant errors que sortiran cars a la seva empresa. Els acomiadaments que ha fet en diversos estats nord-americans violen les lleis laborals i s'estan convertint en demandes col·lectives que poden sortir per una milionada a Twitter. Per exemple, alguns ja han denunciat la companyia per acomiadament improcedent, ja que segons les lleis laborals vigents a San Francisco (on és la seu principal de la companyia), un empleat ha de rebre un preavís amb una antelació mínima de 60 dies, cosa que no s'ha complert en aquest cas.

No només s'han violat lleis estatunidenques en aquest procés d'acomiadaments, sinó en altres països del món com a l'Estat espanyol. Twitter va fer fora als 26 treballadors que tenia a Espanya per correu electrònic. Les formes i els terminis fan que aquests sigui sota la llei espanyola acomiadaments nuls. Els sindicats de la UGT i CCOO s'han pronunciat sobre el cas i han assenyalat la seva il·legalitat. Els sindicats ja han advertit que denunciaran davant la inspecció de Treball l'actuació de Twitter i han allargat la mà als treballadors de la companyia. 

Fins i tot les Nacions Unides s'han pronunciat sobre els canvis que està havent-hi a la xarxa social i, en concret, sobre els acomiadaments. L'alt comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, Volker Türk, ha publicat una carta oberta dirigida a Elon Musk, on entre altres mostra la seva preocupació per  l'acomiadament recent de l'equip encarregat de drets humans a Twitter i de la majoria dels responsables del departament d'ètica i intel·ligència artificial. "No és un començament esperançador" del mandat de Musk, segons l'alt comissionat.