El multimilionari Elon Musk anunciarà divendres acomiadaments massius a Twitter, en un dels primers passos per fer una revisió de l'empresa que va adquirir recentment. Els empleats de Twitter, amb seu a San Francisco, van rebre ahir dijous a la tarda un mail avançant que rebran una notificació abans del migdia de divendres informant-los si seguiran o no a la companyia, segons recullen mitjans nord-americans.

"En un esforç per mantenir la companyia en un camí pròsper, passarem pel difícil procés de reduir la nostra força laboral", diu el correu que ha rebut el personal de la companyia tecnològica, adquirida per Musk per 44 milions de dòlars. "Si no l'afecta, rebrà una notificació a la seva adreça de correu de Twitter. Però si està afectat (acomiadat) rebrà una notificació amb els passos a seguir al seu correu electrònic personal", indica el missatge enviat a tots els empleats, recordant-los revisar la seva safata d'entrada, "inclòs l'Spam".

Oficines tancades

La comunicació també informa els empleats que, per motius de seguretat, les oficines estaran "temporalment tancades" i el personal no tindrà accés a les instal·lacions. També aquest dijous, el diari britànic Financial Times, va informar que Musk planeja retallar uns 3.700 llocs de treball de l'empresa. Segons l'esmentat diari, l'empresari té també per objectiu exigir el treball presencial a l'oficina a partir d'aquest dilluns, amb la qual cosa revertiria la política actual de Twitter, que permet als empleats treballar des de qualsevol lloc. A finals de la setmana passada, el magnat d'origen sud-africà va revisar l'equip d'administració del gegant d'internet i va acomiadar executius, entre ells el cap de Twitter, Parag Agrawal, en tant que va incorporar un petit grup d'assessors de confiança, inclòs el seu advocat personal Alex Spiro.

Partidaris i detractors de la compra

Enmig de moltes veus en contra d'aquesta compra, per tot el que podria suposar per al futur d'una de les xarxes socials més populars per tot el planeta, qui sí que s'hi ha mostrat a favor és Donald Trump, que havia estat expulsat d'aquesta plataforma després dels seus tuits animant els seus seguidors a assaltar el Capitoli de Washington el 6 de gener de 2021. Així va reaccionar en un missatge a la seva pròpia xarxa social anomenada The Truth Social: "Estic molt content que Twitter estigui ara en bones mans i que ja no estigui dirigit per llunàtics i maníacs d'esquerra radical que realment odien el nostre país".

General Motors (GM) va anunciar aquest dijous que mantindrà la suspensió de la seva publicitat a Twitter fins que s'aclareixi "la direcció" que prendrà la plataforma social després de la seva adquisició per part d'Elon Musk, empresari que és també el conseller delegat de Tesla, un dels seus principals rivals. GM va confirmar a Efe que el fabricant d'automòbils està mantenint converses amb Twitter per entendre els canvis que el nou propietari farà a la xarxa social i que mentrestant mantindrà la suspensió de les seves activitats publicitàries a la plataforma.