Mig centenar de tuitaires d'arreu del territori convocats per les xarxes socials han visitat aquest dissabte al matí l'obra de Santiago Sierra 'Presos polítics a l'Espanya contemporània', exposada al Museu de Lleida, després de ser retirada de la fira ARCO de Madrid.

La convocatòria s'ha fet per les xarxes socials amb les etiquetes #TuitairesContraCensura i #TuitairesALleida.  L'acte s'ha convertit en un clam contra el que consideren un "Estat repressor que utilitza l'empresonament d'independentistes com un instrument per generar por i provocar autocensura".

La sala d'exposicions temporals del Museu de Lleida acull des de dimecres passat l'exposició sobre presos polítics i ja ha rebut més d'un miler de visitants. L'obra havia estat retirada de la fira ARCO de Madrid el passat 21 de febrer a petició d'Ifema, Fira Madrid. Per aquest motiu el propietari, Tatxo Benet, va considerar idònia la decisió d'exposar-la per primera vegada al públic al Museu de Lleida, d'on es van endur les 44 obres de Sixena. 

L'obra inclou 24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats de presos polítics a Espanya, entre els quals hi ha el vicepresident destituït pel 155, Oriol Junqueras o l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, a més d'activistes del 15-M, els joves detinguts a Altasu per una baralla amb guàrdies civils fora de servei o els titellaires de Madrid, entre d'altres.