Un tren de Rodalies, que fa la ruta L'Hospitalet de Llobregat-La Tor de Querol, ha quedat avariat dins d'un túnel amb una cinquantena de passatgers aquest dimecres entre el Ripollès i la Cerdanya.  El tren ha quedat atrapat en un túnel que es localitza entre les poblacions de Planoles i La Molina, en una zona de vía única, segons ha informat Protecció Civil. La circulació de la línia ha quedat aturada i s'ha activat la prealerta del pla Ferrocat. Aquest és el tercer incident de trens de Renfe atrapats en túnels que s'han produït aquesta setmana.

L'avaria d'aquest tren de Rodalies de la línia R3 ja ha estat solucionada. L'incident ha obligat a canviar de comboi 50 passatgers a última hora de la tarda. El tren ha retrocedit fins a l'estació de Planoles cap a les 20.15 hores. Allà els passatgers han canviat de comboi i s'ha normalitzat el servei, segons han informat fonts de Renfe citades per l'agència Europa Press.

Una aturada de 45 minuts

El tren ha estat aturat uns 45 minuts aproximadament. La fase de prealerta del pla Ferrocat s'ha desactivat quan la circulació de trens s'ha restablert, ha informat via Twitter Protecció Civil.

Tercer tren que s'atura en un túnel durant la darrera setmana

Setmana dolenta per la Renfe, una més. Si aquest dimecres un tren  que fa la ruta L'Hospitalet de Llobregat-La Tor de Querol, ha quedat avariat dins d'un túnel amb una cinquantena de passatgers a bord, aquest dimarts i també el dilluns dos combois de l'AVE es van quedar aturats dins de túnels vora l'estació de Sants. El primer, dilluns, es va estar durant dues hores aturat ben a prop de Sants fins que un altre tren, buit, va fer de remolcador i va apropar l'espatllat fins a l'estació. En aquest cas hi havia 94 passatgers a bord i Renfe va explicar que faria efectiva una devolució del total de l'import del bitllet.

Per altra banda, el dimarts una avaria en un tren d'alta velocitat que cobria el trajecte entre Barcelona i Figueres es va quedar aturat a la sortida de Sants per un problema a la catenària de l'estació. Com a conseqüència es van quedar atrapats al tren un total de 111 passatgers que, tal com va assegurar Protecció Civil, van sortir-ne il·lesos. L'avaria també va obligar a fer marxa enrere un tren que venia de Girona amb 500 viatgers. Renfe va informar que l'incident va tenir lloc a les 9:20 hores d'aquest dimarts al matí i que va afectar el tren que tenia previst sortir cap a Figueres des de l'estació de Sants a les 9:10 hores.