Una avaria en un tren d'alta velocitat que cobria el trajecte entre Barcelona i Figueres s'ha quedat aturat a la sortida de Sants per un problema a la catenària de l'estació. Com a conseqüència s'han quedat atrapats al tren un total de 111 passatgers que, tal i com ha assegurat Protecció Civil, estan il·lesos. L'avaria també ha obligat a fer marxa enrere un tren que venia de Girona amb 500 viatgers

Estat de la xarxa de Rodalies a Catalunya en temps real: línies tallades, incidències i retards

Renfe informa que l'incident ha tingut lloc a les 9:20 hores d'aquest dimarts al matí i que ha afectat el tren que tenia previst sortir cap a Figueres des de l'estació de Sants a les 9:10 hores. Renfe ha analitza les millors opcions per evacuar els passatgers i ha preparat un servei alternatiu per carretera. Tots els 111 passatgers, en compliment del Compromís de puntualitat, rebran un 100% de devolució de l'import del bitllet. 

Els passatgers del tren aturat han hagut de ser evacuats per la sortida d'emergència més propera i han comptat amb l'ajuda dels Bombers i de la Guàrdia Urbana de Barcelona. En breus, Renfe els hi facilita un autobús per cobrir el trajecte que havien de fer amb tren. L'evacuació ha acabat amb èxit poc després de les 11:30h, ara bé, el servei encara no s'ha restablert.

Un inici de setmana molt accidentat per als AVE

Aquest dilluns al vespre, un tren de l'AVE es va avariar en un túnel a l'entrada de Sants i va haver de ser remolcat fins a l'estació a dos quarts d'onze, segons va informar Renfe. La incidència va obligar a tallar la circulació en ambdós sentits de la marxa i va fer activar la prealerta del pla Ferrocat. Un tren buit enviat des de Can Tunis va ser l'encarregat d'empènyer l'espatllat, amb 94 passatgers a dins. A tots se'ls va informar de la situació i se'ls va aplicar el compromís de puntualitat amb 100% de devolució de l'import del bitllet.