El teló Toni Miró de 2.000 quilos de pes que es va estrenar després de la reconstrucció del Gran Teatre del Liceu el 1999, posterior a l'incendi del 1994, va caure de sobte fa dues setmanes de matinada, segons ha transcendit avui. No hi havia públic però sí que hi havia els tècnics treballant. Amb tot no hi va haver danys personals, però hauria pogut provocar una tragèdia. 

El Gran Teatre del Liceu admet que el divendres, 13 de gener, després de l'assaig general de l'òpera Wertherva haver una avaria en el variador de la barra del teló i que aquest va caure. Segons fonts del Liceu, ara mateix s'està mirant d'aclarir els motius pels quals va caure el teló de sobte. L'empresa encarregada del manteniment des de la posada en marxa dels nous sistemes l'any 1999, Waagner Biro, s'està encarregant de revisar tot els sistema per determinar les caues del despreniment de la barra del teló.

Els treballadors van portar el cas davant la direcció del teatre però van témer possibles conseqüències laborals si feien pública la reclamació, ja que la caiguda del teló qüestiona la seguretat del Liceu. Persones de l'entorn denuncien el secretisme que hi hagut al voltant d'aquest accident. El Liceu, però, diu que el comitè d'empresa ha estat informat en tot moment.

Des que va caure del teló fins ahir s'ha estat treballant amb el segon teló negre que tanca l'escenari, el guardamalles. La funció d'aquest proper dissabte però s'ha suspès i la d'aquest divendres es va traslladar a ahir, per poder tenir tot el cap de setmana el teatre a plena disposició dels tècnics per fer les reparacions. 

Fonts coneixedores del cas han explicat a El Nacional que durant els darrers dies s'ha revisat tota la maquinaria escènica i s'ha assegurat que tot està bé. Es necessiten, però, 48 hores seguides sense activitat a l'escenari per poder reparar la maquinària que aguanta el teló i tornar a instal·lar-lo.

Segons fonts del Liceu, "les inversions han estat constants en el manteniment tècnic" del teatre i expliquen que aquest estiu es va fer una inversió de 800.000 euros.