El Gran Teatre del Liceu no oferirà aquest dissabte la funció prevista de l’òpera Werther, que ha estat cancel·lada per poder realitzar una revisió del sistema de barres de la maquinària escènica del teatre. Segons fonts del Liceu, es va “detectar el problema durant un assaig” i per això es va prendre la decisió de fer una revisió de més abast, ja que habitualment s’aprofita l’estiu per fer “una aturada tècnica” i revisar tot l’equipament.

La cancel·lació d’una funció d’aquesta òpera, una de les estrelles de la temporada –el president Puigdemont acompanyat dels consellers de Cultura, Santi Vila, i de Benestar, Dolors Bassa, van assistir a l'estrena​–, és un fet molt excepcional, ja que almenys des de l’estrena del nou teatre després de l’incendi del 1994, mai s’havia cancel·lat una representació.

De fet, les obres de reparació i manteniment han obligat també a canviar de dia la representació prevista per avui divendres, que es va realitzar ahir dijous, amb el mateix repartiment.

Pel que fa a l’anul·lació, el teatre ofereix als clients l’opció de bescanviar la localitat per a un altre dia o recuperar l’import de l’entrada. També s’ha anul·lat la representació d'IT Dansa per al mateix dissabte 4 de febrer, així com les funcions escolars de La casa flotant del Petit Liceu.