La Guàrdia Urbana de Barcelona ha tancat al voltant de les 18.00 de la tarda l'accés a les platges del Bogatell, la Nova Icària i la Mar Bella per alta ocupació, el primer dia de temporada alta de bany. Tal com han explicat fonts municipals a l'ACN, el cos policial ha regulat l'entrada de persones per tal de garantir que s'hi mantinguin les distàncies de seguretat, seguint el protocol sanitari vigent. A mesura que ha començat a sortir gent, s'ha tornat a permetre l'accés a nous usuaris. Aquesta actuació policial respon al protocol Covid-19 de l'Ajuntament de Barcelona de cara aquesta temporada d'estiu.

Protocol Covid 

L'Ajuntament de Barcelona ha activat el control d'aforament de platges i ja ha desplegat informadors perquè en regulin l'aforament. Aquest estiu, a diferència del passat, el consistori ha decidit prescindir dels videosensors que calculaven l'ocupació aproximada i aposta perquè siguin els informadors qui reportin, a peu de sorra, el grau d'afluència de les platges, que igualment es pot consultar al web per part de la ciutadania.

A banda de comptar persones, també hauran d'informar els usuaris que han de complir les distàncies de seguretat entre grups i ajudaran a regular els accessos si s'arriba a ocupacions altes. En cas extrem i de molta afluència, com ha estat el cas d'avui, es procedeix a tancar la platja amb el suport de la Guàrdia Urbana.

Sistema de semàfors

De la mateixa manera que l'estiu passat, l'Ajuntament publica a temps real el nivell d'ocupació en cadascuna de les platges, segons un codi de colors. L'indicador verd equival a ocupació baixa, de menys del 40%; l'indicador groc a ocupació normal, entre un 40 i un 60%; l'indicador taronja a ocupació alta, d'entre el 60 i el 80%; i l'indicador vermell a ocupació molt alta, de més del 80%.

Informadors i servei de socorrisme

També a partir d'avui es reforça la presència d'informadors a les platges amb un equip de 22 persones, amb un horari d'atenció ampliat de 10 a 20 hores. A banda, s'amplia l'horari del servei de salvament i socorrisme, que funcionarà entre les 10.30 i les 19.30 hores cada dia de la setmana. En total, hi ha 80 professionals i enguany estrenen les torres de vigilància a la sorra, que aporten més seguretat i qualitat als treballadors.

Foto principal: Agents de la Guàrdia Urbana a la platja de Barcelona / ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat