La residència d'ancians Nostra Senyora de Meritxell en el barri Esquerra de l'Eixample de Barcelona, que va rebre una ordre de desnonament prevista per demà, ha aconseguit una suspensió en el primer intent d'aquest.

Tot i això, des de la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample (XHEE) informen que "el procés de desnonament segueix vigent". Per això, Pol López, membre de l'XHEE, ha indicat que, tot i que s'ha aconseguit parar el primer intent, "el problema no acaba aquí".

Rere l'ordre de desnonament estaria l'actual propietari, que no ha volgut continuar amb el contracte que tenia amb la residència el propietari anterior. En aquest centre geriàtric hi viuen quinze ancians, una de les quals és Isabel que, recentment, va mostrar la seva preocupació: "Ens amenacen amb un desnonament després de quinze anys. No podem permetre que els especuladors ens deixin sense lloc als avis".

Sense cap solució final 

"Encara no s'ha trobat cap solució final per a aquest cas. És un primer pas molt important, però el procés de desnonament segueix vigent", ha expressat López, que ha afegit que "les treballadores poden quedar-se sense feina de forma imminent".

"Allotjar les àvies i els avis de la residència no soluciona el problema d'arrel. Cal avançar amb les demandes que han exposat ja les residents, les treballadores i amb les demandes que presenten dia a dia les veïnes organitzades del barri", ha defensat López en una entrevista a EFE. 

"Nosaltres pensem que en aquest moment de pandèmia es necessiten, més que mai, serveis públics i de qualitat i és fonamental cobrir les necessitats de les persones grans que necessiten més atenció", ha reblat López en el marc del context actual marcat per la Covid.

Evitar que marxin les residents i treballadores

No obstant això, López veu amb optimisme la suspensió del primer intent i opina que, amb això, "es presenta una oportunitat per trobar una solució consensuada d'aquest conflicte".

"Ara treballem per aconseguir una taula de negociació entre la propietat i les treballadores i residents, tenint l'XHEE com a suport i amb la mediació de l'ajuntament de Barcelona, o si fes falta, de la mateixa Generalitat de Catalunya", ha afegit.

"Amb tot això, hem de treballar perquè les treballadores i les residents no hagin de marxar de la residència, ja que aquesta ha estat la seva llar durant anys, i nosaltres, com a entitat que treballem per un habitatge digne al barri, pensem que aquesta residència s'ha de quedar al barri", ha conclòs López.