Els directors de la xarxa de Metro i del Bus de Barcelona són els directius de TMB que tenen el salari més alt del personal directiu de TMB amb 135.545 euros bruts a l'any, inclòs el sou base i els complements retributius fixes i variables, segons recull el portal 'transparencia.tmb.cat' publicat a partir d'aquest dilluns al portal de TMB, que recull que els principals 21 alts càrrecs es reparteixen 2,5 milions d’euros en sous bruts anuals. La companyia assegura que aquest gest suposa un nou ''impuls'' amb la transparència de la companyia.

El director executiu de l'àrea de Màrqueting és l'únic directiu d'un col·lectiu de 21 que no supera els 100.000 euros a l'any i es queda amb 83.000 euros bruts a l'any. Segons la informació publicada, el màxim responsable de l'empresa, el conseller delegat, cobra 105.938 euros bruts.

Reivindicació del comitè d’empresa

La publicació del llistat de retribucions dels directius de la companyia ha estat una llarga reivindicació del comitè d'empresa de TMB en els últims anys en cada una de les negociacions dels respectius convenis col·lectius.

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, ha destacat que ''la transparència és una cultura i una manera de fer que ha d'impregnar al conjunt de l'administració pública i al mateix temps promoure el dret d'accés a la informació per part de la ciutadania''.

En el llistat s'informa que el director de l'àrea corporativa de recursos humans té un sou brut de 133.785 euros, el director de l'àrea de comunicació i relacions institucionals 116.332 euros, el director de l'àrea tècnica de l'autobús 131.796 euros i el director de l'àrea tècnica de metro 133.098 euros, entre d'altres directius.

Compromís de transparència

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amb aquesta iniciativa vol donar un impuls al compromís amb la transparència. Aquest dilluns, ha publicat a l’adreça web transparencia.tmb.cat la informació relativa al nou organigrama, càrrecs, funcions i retribucions de tots els membres que formen part dels diferents òrgans de govern de la companyia (consell d’administració, conseller delegat, consell executiu i consell directiu).

El contingut ja està disponible en línia a la citada pàgina en el marc del procés que s’està desenvolupant en l’àmbit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i les seves empreses cap al ple compliment de la llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Aquesta acció s'emmarca en la voluntat ferma de TMB d’evolucionar en la millora constant de la gestió dels recursos públics incrementant la cultura de la transparència i de la innovació per tal d’esdevenir una empresa pública de referència. La publicació permet assolir un dels objectius de la nova direcció de la companyia, que consisteix en donar una publicitat activa sobre les retribucions dels directius.

A més, TMB preveu actualitzar properament la informació publicada amb l’objectiu de donar encara més detall de la política retributiva de tota la plantilla de l’empresa.

Segons la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, “la transparència és una cultura i una manera de fer que ha d’impregnar el conjunt de l’administració pública i al mateix temps promoure el dret d’accés a la informació per part de la ciutadania”.

El passat mes de març TMB va posar en marxa el portal de la transparència i ara l'ha ampliat amb la informació de la política de retribució de l'equip directiu. El lloc web permet fer un seguiment de la gestió del transport públic sota la responsabilitat de TMB, a través d’enllaços i de documentació actualitzada sobre l’organització i el marc institucional, econòmic i normatiu de l’empresa.