Amb l'estiu a la cantonada, els pares i mares de Catalunya ja comencen a tramitar les inscripcions escolars per al pròxim curs 2022-2023. Aquest dilluns, 9 de maig, té lloc el sorteig del número de desempat a la preinscripció escolar 2022-23, que hem seguit en directe en aquest mateix article, a ElNacional.catEl número de desempat de la preinscripció escolar per al curs vinent és el 1.013, un número que marcarà l'ordre de les incripcions a les escoles de Catalunya a partir d'ara.

Sorteig del número de desempat de la preinscripció escolar

Fa ben poc parlàvem de colònies d'estiu, com escollir les millors i com fer la inscripció en els campaments L'estiu és teu!, de la Generalitat, ara arriba el moment d'inscriure els petits de la casa en l'escola o institut que més ens agrada. En ciutats com Barcelona és molt habitual que hi hagi més peticions per accedir a un centre que places disponibles, i tot i funcionar amb un sistema de punts, forces famílies queden empatades. És aquí on entra l'esperat sorteig, que serà clau en les inscripcions pel curs 2022-23.

Les preinscripcions arrencaven el passat 7 de març per educació infantil i primària, seguides del dia 9 de març per a les de l'ESO. Durant aquest tràmit, s'assignava automàticament a cada alumne un número aleatori, que és el que ara entrarà al sorteig, sent personal i intransferible, i que ordenarà totes les sol·licituds amb la mateixa puntuació. Va ser després de tramitar les peticions, quan escoles i instituts publicaven el passat 21 d'abril una llista ordenada amb els punts de cada participant. Un cop fet el sorteig, es podrà accedir a la matrícula definitiva entre el 21 i 29 de juny, que es podrà vehicular a través de la mateixa escola o institut on hàgim aconseguit la plaça.

Aconseguir plaça al centre escolar que volem

 

Per fer la matrícula necessitarem aportar una còpia del carnet de vacunacions de l'alumne o l'alumna. En cas de no tenir-ne, s'ha d'aportar un certificat mèdic oficial o el carnet de salut de l'infant en el qual figurin les dosis de les vacunes rebudes amb les dates corresponents. I si el nen o nena no ha estat vacunat per indicació mèdica o per altres circumstàncies, cal aportar un certificat mèdic oficial justificatiu. A més, es recomana contactar amb el centre per saber si haurem d'aportar alguna altra documentació o informació que necessitin per a la seva gestió interna.