Tornen les colònies de la Generalitat "L'estiu és teu!" 2022 amb una gran oferta d'ofertes per a tota mena de nens i nenes arreu de Catalunya. Més de 4.000 places han estat ofertes per fer una estada de fins a 10 dies en albergs de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya, Xanascat. Enguany l'estiu sembla que tornarà a la normalitat i tots els pares i mares ja comencen a planejar vacances familiars, a més d'haver de compatibilitzar la feina amb la cura dels fills i filles. Fa uns dies us donàvem una petita guia sobre com escollir les millors colònies i ara expliquem com s'ha de fer la inscripció per a les activitats ofertes per la Generalitat.

Com inscriure els nens i nenes a les colònies de la Generalitat

Sota el lema “Estiu per sempre. Les colònies com sempre han estat”, aquestes activitats de lleure educatiu estan adreçades a nens i adolescents de 5 a 16 anys, que podran participar en colònies arreu de Catalunya, en albergs a Banyoles, Cabrera de Mar, Canyamars, Coma-ruga, Deltebre, La Molina, l’Escala, L’Espluga de Francolí, Mora la Nova, Núria, Planoles, Tremp, la Vall d’en Bas o Vic. A més, Joventut becarà les famílies vulnerables i amb infants amb discapacitat o dependència per tal de garantir unes colònies inclusives.

Cartell colònies Generalitat "L'estiu és teu" / Xanascat
Cartell de les colònies "L'estiu és teu!" 2022 / Xanascat

D'entre una gran diversitat d'ofertes, podrem escollir tipologies com colònies de música, idiomes, esport, ciència, cinema, excursionisme, dansa, art i moltes altres combinacions. A més, aquest 2022 s'oferiran 1.588 places més que l'estiu passat, sumant un total de 4.123, que estaran a càrrec de més de 600 monitors i monitores.

Pas a pas per fer la inscripció a "L'estiu és teu!"

1. A partir del passat 19 d'abril, ja es pot fer la inscripció al web de Xanascat, on primer de tot, haurem de registrar-nos per accedir al tràmit, on ens demanaran les dades bàsiques, com ara el DNI, nom, cognom, data de naixement, correu electrònic, telèfon i adreça. Els grups i estades es distribuiran en franges d'edat de 8 a 12 anys, de 13 a 16, de 8 a 16 i de 5 a 7.

2. Un cop registrada, la persona responsable pot fer la inscripció, emplenant un qüestionari amb les dades dels nens i nenes: nom, cognom, nom sentit -en cas de persones transgènere, transsexuals o intersexuals-, DNI en cas de majors de 14 anys i gènere. Després, haurem de triar el torn d'estada que sol·licitem -n'hi haurà 65 entre el juliol i l'agost-, l'instrument específic en cas de colònies de música i informar si hi ha una discapacitat o dependència reconeguda. En aquest cas, les beques del programa garanteixen que disposin de monitors i monitores en exclusiva per tal de poder participar de les diferents activitats

3. Un cop fet això, necessitarem donar les dades de la persona responsable del o la menor inscrit, que tornen a ser les mateixes: nom, cognom, DNI, data de naixement, correu electrònic, telèfon i adreça. Per introduir tot això en el sistema, cal disposar de l'autorització dels responsables legals dels nens i nenes, que es pot tramitar al mateix web. I amb tota la informació proporcionada, s'atorgarà una plaça en funció de les preferències donades i la disponibilitat. 

Cal tenir en compte que les opcions d’estades disponibles s’adapten al grup d’edat escollit i segons les places disponibles i que per a cada responsable de la inscripció, el sistema permet inscriure un màxim de 10 persones participants de cadascun dels grups d’edat. Per això, és necessari disposar de totes les dades completes de cadascun dels infants i dels i les joves que es vulguin inscriure i dels seus corresponents responsables legals.

Descomptes i beques per famílies nombroses i vulnerables

D'altra banda, hi ha reduccions disponibles per a famílies nombroses, monoparentals i acollidores, que gaudiran d'un 10% de descompte. En els dos primers casos, caldrà informar del número del títol i DNI del titular, mentre que en el darrer, haurem de facilitar el DNI del titular, noms i cognoms del pare, mare o acollidor o acollidora i el codi postal. És important recordar que si no s’indica i introdueix la informació necessària durant la inscripció, no s’aplicarà la reducció en el moment de generar la reserva. A més, les reduccions per família nombrosa, monoparentals, acollidora i Carnet Jove no són acumulables. De fet, en cas de ser titular d'un Carnet Jove, s'aplicarà un 5% de descompte en el preu de l'estada i només necessitarem facilitar el DNI del titular.

Nens a colònies de la Generalitat L'estiu és teu  Xanascat
Nens a les colònies "L'estiu és teu" / Xanascat

També, per tal de garantir que els infants i adolescents de famílies vulnerables i amb risc d’exclusió social tinguin l’estada becada, Joventut hi destina un total de 550.000 euros aquest 2022. Per accedir a aquestes beques, ens haurem de dirigir als Serveis Bàsics d’Atenció Social a partir del 2 de maig.