El 1.013 ha estat el número de desempat a la preinscripció escolar 2022-23, amb què s'ordenaran a partir d'ara les llistes per aconseguir les places als centres amb estudiants empatats en punts. El sorteig, que ha començat aquest matí a les 11 hores, ha donat com a resultat aquest número. Ara només quedarà formalitzar la matrícula al centre que ens quedarà finalment assignat quan les llistes s'ordenin en funció dels resultats de l'esperat sorteig. Es tracta de l'últim pas abans de quedar-nos tranquils amb un dels tràmits més estressants com a pares i mares.

Número guanyador del sorteig de desempat de la preinscripció escolar 2022-23

Tot el procés començava el passat 7 de març, quan es va obrir el termini de preinscripció escolar per al curs 2022-23 per educació infantil i primària, donant pas el 9 de març al de l'ESO. Va ser en aquest punt quan es va assignar de forma automàtica i aleatòria un número a cada nen o nena que s'inscrivia, una xifra personal i intransferible. En ciutats com Barcelona, on és ben comú que hi hagi més demanda que places a molts dels centres, hi ha famílies que havien quedat empatades en punts.

Aquí rau la clau d'aquest sorteig, que amb el número 1.013 podrà ordenar les llistes de peticions de forma definitiva i atorgar les places corresponents a cada alumne i alumna. Així doncs, s'inicia l'última etapa del procediment, donant pas a la matrícula formal, que es podrà fer des del 21 de juny fins al 29 de juny. Aquest últim tràmit ja es pot fer directament amb el centre escolar que se'ns hagi assignat i és essencial presentar una còpia del  carnet de vacunacions de l'alumne o l'alumna.

Últim pas per formalitzar la matrícula

En cas de no tenir-ne, s'ha d'aportar un certificat mèdic oficial o el carnet de salut de l'infant en el qual figurin les dosis de les vacunes rebudes amb les dates corresponents. I si el nen o nena no ha estat vacunat per indicació mèdica o per altres circumstàncies, cal aportar un certificat mèdic oficial justificatiu. També es recomana contactar amb el centre per saber si haurem d'aportar alguna altra documentació o informació que necessitin per a la seva gestió interna. I un cop fet això, ja podrem gaudir d'unes bones vacances, ja que haurem completat el procés d'escolarització dels nostres fills i filles.

Ara només caldrà pensar en on anirem a passar l'estiu o començarem a gestionar la possibilitat d'inscriure els petits de la casa en unes bones colònies. Fa poc us donàvem uns consells per escollir els millors casals o campaments d'estiu per als vostres fills i filles, així com una guia per inscriure'ls al programa L'estiu és teu!, de la Generalitat.