Pancartes contra Cambray. Uns quants representants sindicals han assistit aquest dimecres al ple del Parlament i han mostrat pancartes contra el conseller. Han demanat la dimissió del conseller amb una pancarta que ha estat habitual en les manifestacions de mestres i professors dels darrers mesos ‘Bye, bye, Cambray’. I en una altra es demanava que els docents puguin tornar a l’horari lectiu d’abans, una reivindicació que va en la línia de la reversió de les retallades arrossegades des de la passada dècada. Quan els representants sindicals han mostrat les pancartes, uns treballadors del Departament d’Educació han marxat d’aquella zona per no aparèixer a la foto, i fins a la zona s’hi ha aproximat l’uixer, que ha començat a retirar les pancartes a aquests representants de mestres i docents. A l’exterior del Parlament, també s’ha mostrat una pancarta gran en la qual es demana el cessament Josep Gonzàlez-Cambray i la mobilització per part de la comunitat educativa contra el “caos” i la “infradotació”. Aquests representants sindicals han pogut accedir al ple gràcies a la invitació d’alguns grups parlamentaris.

 

Els representants sindicals han mostrat aquestes pancartes enmig d’una nova onada de negociacions amb el Departament d’Educació. La setmana passada, la conselleria va allargar la mà un altre cop als representants de mestres i professors, i totes dues parts es van reunir al Departament de Treball amb la mediació. De fet, aquest mateix dimecres ambdues parts es trobaran al carrer Sepúlveda de Barcelona a partir de les 16h. Les trobades d’aquesta segona onada de negociacions han acabat sense acord. Els sindicats denuncien que Educació ha posat sobre la taula propostes que són encara pitjors que les que va fer durant el mes de març, mentre que la conselleria assegura que està fent passos per arribar a un acord i alerta els sindicats que cada cop perden més força als carrers. Aquest dijous, de fet, els mestres i professors tenen l’oportunitat de fer una nova demostració de força. Estan cridats als carrers i a la vaga total, i serà el primer cop que protesten des que han tornat a seure amb Educació per segona vegada.

Des que el passat 28 de març es va posar punt final a les negociacions entre Departament i representants de mestres i professors, la conselleria ha anat convocant diverses meses sectorials. Però els sindicats no s’hi han presentat argumentant que qualsevol qüestió que pugui tenir a veure amb els seus drets laborals s’ha de discutir amb el comitè de vaga si hi ha una situació d’aturades a les aules i manifestacions als carrers. Els sindicats sí que es van presentar fa uns dies en una mesa que tractava sobre l’estabilització dels treballadors interins; una qüestió que està en negociació des de Funció Pública.