Ambdues parts tornen a seure. El Departament d’Educació ha demanat aquest dimecres reunir-se amb el comitè de vaga a les quatre de la tarda, quan faltaran poques hores perquè els sindicats tornin a protagonitzar una nova aturada parcial, de 8 a 10 del matí. L’escenari tornarà a ser la seu del Departament de Treball. La conselleria de Josep Gonzàlez-Cambray ja es va reunir amb el comitè en aquestes dependències durant el passat març, i va ser el 28è dia d’aquell mes que ambdues parts van trencar peres pels posicionaments tan allunyats que tenien les dues parts. Fonts del comitè de vaga han confirmat a ElNacional.cat que cada sindicat portarà un màxim de dos representants i que es desconeix què vol posar sobre la taula la conselleria.

Des que es va posar punt final a les negociacions entre Departament i representants de mestres i professors, la conselleria ha anat convocant diverses meses sectorials. Però els sindicats no s’hi han presentat argumentant que qualsevol qüestió que pugui tenir a veure amb els seus drets laborals s’ha de discutir amb el comitè de vaga si hi ha una situació d’aturades a les aules i manifestacions als carrers. Els sindicats sí que es van presentar fa uns dies en una mesa que tractava sobre l’estabilització dels treballadors interins; una qüestió que està en negociació des de Funció Pública.

Manifestació sobtada al Departament

 

Per altra banda, aquest mateix dimecres un grup de delegades i delegats sindicals s’han manifestat a les portes del Departament d’Educació “per reclamar una proposta beneficiosa en les negociacions”. Fins la conselleria s’hi han desplaçat agents dels Mossos d’Esquadra i hi ha hagut moments de tensió, tot i que des dels sindicats asseguren que s’estava tirant endavant una protesta pacífica.

WhatsApp Image 2022 06 01 at 11.43.10
Professors manifestant-se davant del Departament d'Educació / Foto: USTEC

Vigília d’una nova aturada

Tant la manifestació davant del Departament tant la possible represa de negociacions amb la conselleria arriben menys de 24 hores abans que estigui convocada una nova aturada a la comunitat educativa. Concretament, aquest dijous 2 de juny està programada una aturada de dues hores entre les vuit i les deu del matí. Cal recordar que fa dues setmanes, quan també hi va haver una vaga parcial, el seguiment de l’aturada va ser només del 2,09%. Un seguiment que va millorar només una mica la setmana següent, quan l’aturada total del 25 de maig va ser secundada pel 6% de docents. La setmana que ve, el dia 9 de juny, torna a haver-hi convocada una vaga total, que anirà acompanyada d’una manifestació. Serà la darrera manifestació -en principi- d’aquest final de curs, que es preveia més calent del que finalment està sent. Queda veure si els sindicats convocaran més protestes de cara a l’inici del curs que ve.