Convocatòria extraordinària de setembre. Un total de 5.121 estudiants s'han matriculat a la prova d'accés a la universitat (PAU) en la convocatòria extraordinària de setembre. Els exàmens es faran de dimarts a dijous en horari de matí i tarda i mantenint les tres franges horàries per garantir les mesures contra la covid, segons ha especificat el mateix Departament de Recerca i Universitats i se n'ha fet ressò l'ACN. Pel que fa a la resta de mesures, seran les mateixes que al juny. La meitat dels matriculats (2.582) es presenta a la fase general de les proves i a algun dels exàmens de la fase específica. L'altra meitat (2.539) faran només proves de la fase específica (1.786 són estudiants de batxillerat i 753 de cicles de grau superior). Dels 2.582, un 75% són estudiants que es presenten a les PAU per primera vegada i un 25% repeteixen la prova per millorar nota.

On es faran més exàmens?

Per seus universitàries, 1.560 estudiants corresponen a la UB, 1.046 a la UAB, 858 a la UPC, 457 a la UPF, 457 a la UdG, 246 a la UdL i 497 la URV. En total hi haurà 34 tribunals, que estaran ubicats a Barcelona (22), Bellaterra (6), Girona (2), Lleida (2) i Tarragona (2).

Quan se sabran les notes?

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del 20 de setembre.

Mesures anti-covid 

La Comissió de Salut Pública va aprovar fa uns mesos l'actualització de les mesures de prevenció davant del coronavirus per a la Selectivitat 2021 i altres proves similars. Unes mesures que encara són vigents per a la convocatòria de les PAU d'aquest mes de setembre. Es tracta d'un document que recull mesures generals de prevenció de la transmissió, i mesures específiques per a l'organització de la prova i la protecció de la salut de l'alumnat, professorat i personal treballador. Entre altres, caldrà que els alumnes mantinguin la distància de seguretat d'1,5 metres, es rentin les mans de manera freqüent i utilitzin la mascareta en tot moment, excepte en les excepcions detallades.

En el document constava que queda prohibit retirar-la per "tossir i esternudar" i que, en cas de fer-ho, caldrà que la persona es tapi el nas i la boca amb un mocador, el qual haurà de llançar directament a la paperera "realitzant la higiene de mans posterior", o la part interna del colze "per no contaminar les mans".

No es permetrà l'accés a les proves a persones amb signes compatibles amb la covid-19. I, òbviament, tampoc a les persones en quarantena per un contacte estret i positius asimptomàtics. A banda, en l'apartat de les mesures per a l'organització de la prova s'indica que "en situació de transmissió comunitària no controlada les administracions competents i les autoritats de Salut Pública indicaran de manera coordinada si són necessàries o no mesures addicionals o postergació dels exàmens".

Finestres obertes i sense aglomeracions

El document també detallava que són necessàries mesures per evitar aglomeracions i desplaçaments innecessaris: des d'escalonar les entrades i sortides, fins a establir més seus per fer els exàmens, passant per indicar els recorreguts d'entrada i sortida dins els centres i evitar que es facin grupets a les zones exteriors. Pel que fa al dia de l'examen, es demana obrir  abans per ventilar amb, com a mínim, 15 minuts d'antelació i mantenir, sempre que sigui possible, finestres i portes obertes en tot moment.

 

 

 

Imatge principal: diversos alumnes, al juny, fan la selectivitat a la Universitat de Lleida / ACN