A les portes del pont de la Púríssima que aquest any suposa 5 dies de festa per alguns, de divendres a dimarts, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, admet que hi haurà "una sortida important" dijous. Tot i que cada dijous l'augment de la mobilitat està entre un 10 i un 12% des de que es va implantar el confinament perimetral dels caps de setmana, a la vista del pont previ a les festes de Nadal, el conseller argumenta que "és evident que comportarà un augment" del trànsit cap a les segones residències.

Les previsions del Govern, però, no s'alteraran. Es manté el confinament perimetral des de dijous a les 22h fins dilluns a les 6h, tot i que dimarts sigui festiu. "El confinament perimetral serà on vagin", diu Miquel Sàmper, a la vegada que demana que s es compleixin les mesures. "La limitació és la mateixa", tot i que el titular d'Interior admet que aquest dijous es preveu que surti molta més gent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

La mobilitat s'ha anat estabilitzat però el dijous passat va augmentar un 7'75. Durant el cap de setmana, però, amb la prohibició de sortir del municipi, hi a un descens que dissabte i diumenge arriba al 73% en les principals arteries del país.

Segueix en directe tota l'actualitat sobre el coronavirus (Covid-19).

La picaresca del cap de setmana: Festes en hotels

Els Mossos d'Esquadra van actuar dissabte a Sant Boi de Llobregat i Viladecans en detectar que grups de persones havien llogat fins a 30 habitacions d'una mateixa planta a Viladecans i diverses habitacions també a Sant Boi de Llobregat per celebrar festes multitudinàries.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat aquestes intervencions que ha posat com exemple de la "picaresca" que el cos s'ha trobat aquest cap de setmana.

Durant el cap de setmana s'han aixecat 141 actes, s'han denunciat 10 locals i se n'ha tancat un que estava obert durant el toc de queda. En total s'han posat 2.460 denuncies i s'han identificat 3.930 persones que saltar-se les mesures.

 

Des del 16 d'octubre, que és quan es van implantar les mesures més estrictes per contenir els contagis de la Covid-19 s'han aixecat 760 actes, 44 de les quals a establiments. Almenys s'han tramitat 14 infraccions en les terrasses de bars i restaurants. En total s'han identificat 90.218 persones per infringir les mesures en el darrer mes i mig.