El sacerdot de la parròquia de la Immaculada Concepció de l'Hospitalet de Llobregat, Custodi Ballester, va predicar durant el sermó del 24 de juny que "l'homosexualitat és un pecat gravíssim". Els fets coincideixen amb la celebració dels actes de l'Orgull Gai a tot el món. "És un pecat gravíssim", va afirmar, després de destacar que aquesta setmana "els homosexuals mostraran a Madrid les seves vergonyes públicament i el cap de setmana, vindran a fer-ho també a Barcelona".

Ballester també va voler "advertir" els feligresos i els va dir: "Acabareu pensant que això de ser gai està bé, i resulta que no". També acusa els poders públics de "promoure la homosexualitat i de poder posar algú a la presó per un delicte d'odi contra els homosexuals", i es va mostrar preocupat perquè, segons ell: "Un dia vindran els Mossos i emmanillaran tots els capellans que diguem la veritat i ens tancaran a la presó".

L'Observatori contra l'homofòbia ha subratllat que el "discurs d'odi" de Ballester "criminalitza i estigmatitza l'homosexualitat" i ha reclamat als partits representats a l'Ajuntament de l'Hospitalet que condemnin "aquesta exaltació pública de l'homofòbia". L'alcaldessa, Núria Marín, a través de Twitter, ha qualificat el discurs del capellà d'"intolerable".

Ballester no és l'únic sacerdot que s'ha manifestat contra l'homosexualitat darrerament; el bisbe de Solsona, Xavier Novell, la va definir com un "fenomen de la confusió en l'orientació sexual per la falta de figura paterna".

La División Azul

No és la primera vegada que Ballester és motiu de polèmica; el novembre passat, la parròquia de la Immaculada Concepció de l'Hospitalet va acollir un acte de commemoració del 75è aniversari de la creació de la División Azul. Es tracta de la divisió d'infanteria formada per soldats espanyols que va lluitar a favor de Hitler a la Segona Guerra Mundial.

En el seu moment, l'Ajuntament de l'Hospitalet va reclamar la destitució de Custodio Ballester perquè a part de l'homenatge a la División Azul, és el que cada any convida la germandat d'Antics Cavallers Legionaris de Barcelona a participar en la desfilada de Setmana Santa, tot i l'oposició del govern municipal.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat