L’alcaldessa de Badalona Dolors Sabater ha lamentat que la moció de censura que avui presenta el PSC sigui  per una qüestió de “neutralitat institucional” després que el líder dels socialistes a la ciutat i candidat a l’alcaldia Àlex Pastor l’hagi acusat d’actuar com si Badalona fos independentista. “Ha onejat mai una estelada a l’Ajuntament? Mai”, ha etzibat contundent Sabater que alhora ha recordat que al municipi hi ha “més de 40 mil veïns que ens ho demanen”. “Tampoc hem tocat la bandera espanyola perquè sabíem que hi ha uns límits”.

Sabater ha criticat que una de les raons d’aquesta moció sigui “una guerra de banderes”. “És això el què els interessa? És això el que interessa als ciutadans”, ha preguntat a Pastor. 

ple municipal de badalona SErgi Alcazar

El candidat a alcalde Àlex Pastor i l'alcaldessa Dolors Sabater als extrems de la foto/Sergi Alcázar

La cap de llista de Guanyem Badalona també ha tingut dures paraules cap al Partit Popular, necessari per tirar endavant la moció de censura. Ha acusat Albiol de pertànyer al partit "dels suborns", de "dividir" la ciutadania i de voler recuperar territori convertint la ciutat "en un plató de televisió". Sabater ha recordat a Pastor que vol governar amb el partit a qui la seva formació ha fet fora del Congrés dels Diputats. "No se n'adonen que li estan fent el joc al senyor Albiol". 

Sabater ha retret al PSC que l’acusi de manca de gestió quan “els socialistes van bloquejar els pressupostos”. Així mateix ha criticat que el pla de xoc que en teoria han acordat PSC i PP inclogui dues mesures que ja estan posades en marxa: l’augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana i la supressió de barreres arquitectòniques. “Vostès volen arribar i moldre”, ha dit.