El 13 de juny del 2015, Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) arribava a l'alcaldia de Badalona gràcies a un pacte de les forces d'esquerra. Guanyem, PSC, ERC, ICV-EUiA i CiU van sumar forces per evitar que el líder del PP a la ciutat i guanyador de les eleccions, Xavier García Albiol, repetís com a batlle de Badalona. El popular va guanyar les eleccions atiant la xenofòbia amb un eslògan que va fer fortuna: "Limpiando Badalona".

En una entrevista a El Nacional, l'encara alcaldessa Dolors Sabater ha alertat que aquell Xavier García Albiol ha tornat: "Aquesta cara xenòfoba que semblava oblidava perquè Albiol havia enfocat la seva ira cap al sobiranisme, ha tornat a sortir. Fa pocs dies tornàvem a tenir l’Albiol del passat amb els postulats contra l’obertura de centres de culte que no siguin catòlics", ha dit. I és justament per aquest argument que Sabater encara entén menys que els socialistes es posin al costat del PP.

Dolors Sabaté alcaldessa de Badalona - Sergi Alcazar

L'alcaldessa de la ciutat ha recordat que el discurs xenòfob de García Albiol "ha fet molt mal a la societat badalonina". "La fractura social que va generar la campanya d'enfrontar veïns per raons d'origen o creença, va ser molt gran", ha afegit. 

Dolors Sabater ha explicat que Badalona és una ciutat de gent treballadora amb una enorme desigualtat social i amb pobresa i és justament "pels interessos de la ciutat" que "cal barrar el pas a l'extrema dreta". Sabater pensa en un país "republicà" perquè "ja s'ha vist on ens ha portat el règim del 78 i la monarquia, només cal veure els jubilats, la pobresa que hi ha i al servei de qui han treballat aquests governs: al servei de les elits".