Els pobles blancs són també un símbol d'identitat d'Andalusia però també un dels atractius de la regió. De poblets n'hi ha molts amb un encant especial. Tranquil·litat –calor– i pau mental són alguns dels encants principals, però també són ben plaents per a la vista. Així doncs, de la calor és difícil escapar, deixar-se enamorar per les vistes i el silenci, potser és més assequible. 

1. Mojácar (Almeria)

Poblet blanc i radiant situat justa a sobre d'una petita muntanya. Carrers estrets i carrers amb bones pujades. 

2. Arcos de la Frontera (Cadis)

Aquest poble tot just forma part de la ruta dels pobles blancs de Cadis. Situat també a la part alta d'una penya té diversos monuments per a ser visitats com per exemple el Castillo de los Duques o la Basílica de Santa Maria, segons el portal Trivago.

3. Olvera (Cadis)

En la mateixa línia, hi ha Olvera, situat en un vessant d'una muntanya. Només de veure'n alguna fotografia ja tens ganes de passejar  entre els carrerons i respirar aire pur del Parc Natural de la Serra de Grazalema. 

olvera pixabay

Olvera / Pixabay

4. Setenil de las Bodegas (Cadis)

T'imagines viure en una casa enquestada en una roca? Això és tot just el que trobes a Setenil de las Bodegas, un poblet pintoresc i amb encant on les cases –algunes– estan construïdes just sota una roca. 

setenil de las bodegas pixabay

5. Vejer de la Frontera (Cadis)

Vejer de la Frontera se situa dalt de tot d'una muntanya i ja només d'acostar-s'hi es pot veure la bellesa de poble. A més de ser un plaer per als teus ulls, també hi ha molts miradors des dels quals podràs veure els entorns més pròxims del municipi, segons es pot veure a través del mateix Google Maps.

6. Iznájar (Còrdova)

Al punt més alt d'una muntanya, també hi ha Iznájar i ben rodejat (i protegit) d'aigua. Literalment una de les estampes més boniques de Còrdova. Aconsellen no marxar sense veure el Castillo Hisn-Ahar i l'església, segons el portal Trivago

7. Zuheros (Còrdova)

A la mateixa província de Còrdova, i rodejada pel Parc Natural de les Sierras Subbéticas, es troba en aquest preciós poble. Passejar pels carrers i trobant pau. Gairebé es confon amb el paisatge de muntanya del costat. Si en tens ocasió, des del mateix portal, recomanen fer-hi parada. 

8. Montefrío (Granada)

Poblet espectacular de Granada. Situat just a sota d'un penyal coronat per l'església, crea una imatge única digna de postal. 

9. Cazorla (Jaén) 

Al mig del Parc Natural de les Sierras de Cazorla, Segura i les Villas, hi ha Cazorla. Un poblet blanc petit, però bonic on hi ha per visitar el Castell de les Cinc Cantonades, segons el portal Trivago.

10. Frigiliana (Màlaga)

Frigiliana conserva la seva essència i antecedents àrabs. A més, es troba just al cor del Parc Natural de las Sierras de Almijara. Ideal per respirar una mica d'aire pur i desconnectar per tornar a connectar. 

frigiliana pixabay

Frigiliana / Pixabay

 

 

Imatge principal: finestra d'un poble blanc d'Andalusia / Pixabay